На Миколаївщині затримано злочинця, який вирішив відправити на той світ подружжя пенсіонерів

Любов Миколаївна того дня навіть і не здогадувалась, що її 81 – річний чоловік помре не від глибокої старості, а від руки холоднокровного вбивці. 

Подія сталася вночі, коли старенькі вже міцно спали. Зловмисник через вікно проник до оселі пенсіонерів та у пошуках грошових коштів пішов по кімнатах. Зайшовши до кімнати, де відпочивали господарі, хлопець почав нишпорити по усім закуткам та своїми рухами розбудив стареньких. Злякавшись, що вони впізнають його, незваний гість накинувся на діда та став його душити. Старенький виявився не з «робкого десятку» і почав чинити опір нападнику, але сили були не рівні. Незнайомець схопив банку з медом, яка стояла поруч і почав нею бити діда по голові. Любов Миколаївна вступилась за свого чоловіка, але зловмисник вдарив її ногою у груди, від чого бабуся впала на підлогу. Коли банка з медом розбилась об голову пенсіонера і старий вже не подавав ознак життя, зловмисник знову прийнявся його душити. 

Отямившись від удару, жінка піднялась з підлоги та знову накинулась на розбійника, намагаючись врятувати свого чоловіка. Але за мить жінка вже лежала на ліжку, а на шиї зцупилися пальці зловмисника. Любов Миколаївна так легко не збиралась здаватися і опиралась діям незнайомця як могла. Намагаючись скоріше розправитись з бабцею, нападник схопив провід від праски та, накинувши його на шию своїй жертві, почав затягувати зашморг. Коли жінка перестала чинити опір, зловмисник покинув її та ще раз пішов по домоволодінню упевнитись у тому, що цінного нічого не залишилось. Поки він знаходився у другій кімнаті, Любов Миколаївна, прийшовши до свідомості та зрозумівши намір злодія, швидко заховала свої збереження у надійне місце та знову лягла на ліжко, вдаючи із себе мертву.

Зловмиснику тієї ночі так і не судилося наживитися. Обшукавши весь будинок, хлопець не знайшов у пенсіонерів нічого цінного та пішов до виходу. Зупинившись на мить біля ліжка, де лежала жінка, хлопець нібито засумнівався у тому, що вона мертва, але пенсіонерка, затаївши подих, не ворушилась. Вирішивши, що господарі будинку вже «на тому світі», незваний гість, «замітаючи» за собою сліди злочину, підпалив ковдру та, зачинивши вхідні двері, пішов геть. Коли полум’я вже пекло її у спину, Любов Миколаївна наважилася піднятися та, саморуч загасивши вогонь, пішла на сусідню вулицю до своєї знайомої та про все їй розповіла.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Баштанського райвідділу міліції. Проведеними оперативно-розшуковими заходами вже на другий день підозрюваний був заарештований і ним виявився 22-річний односельчанин потерпілих. Хлопець не мав постійної роботи та час від часу допомагав своїй матері, яка працювала поштаркою. І про те, коли і скільки пенсіонери отримують пенсійних коштів, він знав досконально, адже сам їх розносив по домівках стареньких. Думки про збагачення за рахунок людей похилого віку його навідували кожного разу, коли ті отримували пенсію. Гадаючи, що його жертви повинні мати певні фінансові збереження, зловмисник вирішив пограбувати старих, а щоб залишитись невпізнаним, йому нічого іншого не прийшло на думку, як позбавити їх життя та спалити оселю.

На даний час затриманий дає свідчення правоохоронцям. За фактом вбивства порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 КК України.

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області
 

You may also like...