Затримано донецького чиновника, котрий замість штрафу зажадав хабара

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Донецькій області «на гарячому» затримали посадовця відділу Контрольно-ревізійного управління одного з міст області. 10 тисяч зажадав чиновник у приватного підприємця за те, щоб «закрити очі» на виявлені порушення. 

Як розповів начальник відділу УДСБЕЗ главку Віталій Гугкаєв, в жовтні-листопаді міжрайонним КРВ проводилася ревізія господарської діяльності лікарні, частину якої орендує приватний підприємець. Ревізори виявили, що вказаний бізнесмен перерахував орендну плату у зменшеному об’ємі, за що і повинен був заплатити штраф, а також додатково сплатити оренду на суму в 40 тисяч гривень.

Один із керівників КРВ дав зрозуміти порушникові, що він може врятувати його від таких матеріальних збитків, але за не відображення виявлених недоліків в акті ревізії озвучив певну суму. Спочатку хабарник отримав 3,5 тисячі гривень, наступного разу – чотири тисячі, тоді ж посадовця затримали «на гарячому».

Прокуратурою Донецької області порушена кримінальна справа за ч.2 ст.368 КК України, санкція якої передбачає від пяти до 10 років позбавлення волі.

Ірина Гриновецька, ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області
 

You may also like...