В Киеве кредитные мошенники действовали с помощью фальшивых документов, париков и накладных усов

На які тільки хитрощі не йдуть злочинці, тільки б не заробляти гроші чесною працею. Вигадують різноманітні махінації, розробляють плани та розподіляють ролі в спектаклях кримінального спрямування. Така винахідливість, стільки натхнення… 

Працівниками карного розшуку Святошинського районного управління міліції була затримана група осіб, які на протязі довгого часу в місті Києві займалися шахрайськими діями пов’язаними з банківськими установами.

Всю схему оборудки придумав та впровадив 37-річний іноземний громадянин. Він знайшов жіночку, яка беззаперечно виконувала всі його вимоги. Її завданням було приходити з пакетом документів, виготовленими на її ім’я та отримати кредитну карточку. Аферист швидко вирахував, що жінкам надають в банках кредити на більшу суму, ніж чоловікам. Тому і вирішив скористатися її послугами.

Сам він теж отримував кредити. Цікавим є те, що задля збагачення, чоловік поповнив свої знання, і навчився виготовляти печатки, а за їх допомогою і документи. В його арсеналі всі гербові печатки районних адміністрацій, також безліч фірм і приватних підприємств, загальною кількістю 70 печаток. Підроблені документи неможливо відрізнити від справжніх, тим паче, що він використовував данні реальних людей. Свою зовнішність, та зовнішність напарниці, змінював за допомогою гриму, перук, накладних вусів та бороди.

Парочка певний час обдурювала працівників банків, за день могли оформити кілька кредитів…

Під час проведення обшуку за місцем проживання «винахідника», його самого очікував великий сюрприз… Чоловік розумів, що за його діяльність він рано чи пізно буде заарештований, тому заповів своєї співмешканці знищити всі докази. Але у неї забракло духу, і вона сховала цей скарб в лісі. Після знахідки, затриманий вже не міг заперечувати свою причетність до великої кількості шахрайств.

Молоді люди затримані, триває слідство, а останню крапку в цій справі поставить суд.

Тетяна Малишева, Святошинське РУ ГУМВС України в місті Києві

МВС України
 

You may also like...