Криминальная хроника Украины на 18.02.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 249 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 886 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 20 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

 За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено сім обрізів мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,5 кілограма вибухівки та 176 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ять осіб, в яких вилучено 10,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 320 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 40 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких п’ять осіб загинуло та 45 – травмовано.

 У місті Києві 15 лютого по спецлінії “103” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в одному з житлових будинків закладено вибухівку. На час проведення обстеження евакуація не проводилася. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 43-річний безробітний раніше судимий місцевий житель. Правопорушника затримано.

 У місті Києві 17 лютого до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в районі однієї зі станцій метро заміновано сміттєвий бак. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 35-річний безробітний киянин. Правопорушника затримано.

 У місті Севастополі 16 лютого до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні супермаркету закладено вибухівку. На час проведення обстеження було евакуйовано близько 50 відвідувачів та обслуговуючого персоналу торговельного закладу. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 30-річний безробітний раніше судимий місцевий житель. Тепер правопорушника затримано.

 У місті Одесі 16 лютого до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що на території чоловічого монастиря закладено вибухівку. Евакуація не проводилася. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 32-річний безробітний раніше судимий одесит. Правопорушника затримано.

 У Жидачівському районі Львівської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих чоловіків, віком 29 та 17 років. Попередньо встановлено, що вони впродовж останніх трьох місяців на кладовищі викрали металеві фрагменти з чотирьох могил.

 У місті Харкові в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 43-річного безробітного харків’янина. Попередньо встановлено, що він упродовж останніх трьох місяців у згаданому місті на кладовищі викрав металеві фрагменти з трьох могил. Викрадене вилучено.

 У місті Запоріжжі 17 лютого на вулиці в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземців віком 43 та 26 років. Попередньо встановлено, що вони вдень 9 лютого на вулиці згаданого міста з автомобіля “КІА” 32-річного приватного підприємця місцевого жителя викрали сумку, у якій знаходилися 1,7 тисячі гривень, особисті речі та документи.

 У Харківському районі Харківської області на вулиці працівники міліції затримали безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 500 грамів марихуани. Крім цього, за місцем проживання останнього вилучено ще три кілограми марихуани.

 У місті Донецьку 16 лютого на вулиці працівники міліції затримали 29-річного іноземця, у якого вилучено 17,9 грама марихуани.

 У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі у 2008 році уклали з іншим ТОВ договір на проведення ремонту двигунів та отримали на розрахунковий рахунок товариства 1,8 мільйона гривень (умови договору фактично не виконані), які використали на видачу кредитів, чим завдали згаданому товариству збитків на зазначену суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

 У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора дирекції публічного акціонерного товариства комерційного банку, начальника відділу та завідуючу касою зазначеної дирекції. Вони підробили документи про дострокове розірвання договору банківського вкладу з вкладником банку та меморіальний ордер про видачу йому з каси коштів в сумі 199,6 тисячі євро (гроші останній не отримував). У подальшому зазначені кошти були привласнені працівниками банку. Директора затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили доцента одного з університетів, котрий вимагав та отримав 13,5 тисячі гривень хабара від старост двох груп заочного навчання за успішне складання заліків студентами зазначених груп. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...