У Сумах затримали злочинця, який грабував в під’їздах жінок

У Сумах затримали 27-річного зловмисника, який відслідковував самотніх жінок, які пізно поверталися додому, та зривав з них золоті прикраси. В кабінеті слідчого свої дії пояснив просто: «Потрібні були гроші на наркотики»…

Останнім часом до правоохоронців все частіше почали надходити повідомлення про пограбування. Перелякані жінки просили знайти та покарати грабіжників, які зривали з них золоті прикраси. Повідомлення про грабежі надходили з різних районів міста і  прикмети злочинців весь час були різні. Та завдяки професійним діям працівників міліції все ж вдалося вийти на слід підозрюваного в пограбуваннях та затримати його. Затриманим виявився 27-річний місцевий житель на ім’я Микола.

Перший заступник начальника кримінальної міліції Зарічного райвідділу Юрій Безуглий розповів: «Затриманий лише півроку тому повернувся з місць позбавлення волі за скоєння майнових злочинів,  чесною працею заробляти на життя не хотів, а вдався до кримінального ремесла. Є підозри, що він причетний дев’яти  грабежів, об’єктами яких стали – жінки, які ввечері самі поверталися додому». Хтозна, скільки б ще людей потерпіли від спритного зловмисника, якби його не затримали працівники міліції.  «Коли я побачив правоохоронців, то почав тікати. Але міліціонери виявились швидші…» – каже затриманий. Вже в кабінеті слідчого він розповів, що  жертву обирав випадково: «Якщо я бачив, що на її шиї блистів ланцюг, швидко заходив попереду неї в під’їзд, погрожував, зривав золото та тікав». 

В ході слідства також з’ясувалось, що Микола мешкав разом з батьками. Вживав наркотики, на які потрібні були чималенькі гроші. Та ані батько, ані мати купувати сину «дурман-зілля» не збиралися. «Тому доводилось, – як каже Микола, – грабувати, адже потрібна була чергова доза «ширки», без якої вже не міг обійтися». 
Все пограбоване здавав в ломбард чи продавав «золотникам», а всі отримані гроші витрачав на наркотики. Але гроші швидко закінчувались тому, чоловік знаходив чергову жертву.

Міліція звертається до громадян, які, можливо, зазнали аналогічного нападу, повідомити про це до райвідділів сумської міліції.

Сьогодні підозрюваний знаходиться під вартою. Стосовно нього порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

А правоохоронці попереджають жінок, не «чіпляти» на себе багато золотих та коштовних прикрас. Тим паче якщо знаєте, що потрібно буде повертатися ввечері. Такими діями, ви наражаєте себе  на небезпеку та стаєте приманкою для злодіїв.

Марина Кльова
СЗГ УМВС України в Сумській області

You may also like...