Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 03.11.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 402 заяви про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано15 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї та 218 патронів.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ятеро осіб. Вилучено 15,9 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод, в яких 14 осіб загинули та 87 – травмовані.
 
У Вільнянському районі Запорізької області 31 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвою 52-річну безробітну місцеву жительку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 55-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 30 жовтня в будинку потерпілої під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці.
 
У місті Запоріжжі 1 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого жителя та 25-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що вони в зазначеному місті з автомобіля ЗАЗ 27-річної місцевої жительки викрали сумку, у якій знаходилися 5,4 тис. грн. та особисті документи. Частину викраденого вилучено.
У місті Одесі 2 листопада в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він у зазначеному місті з автомобіля “Лексус” 31-річної місцевої жительки викрав сумку, в якій знаходилися 50 тис. гривень (вилучено).
 
У місті Мукачевому Закарпатської області працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого жителя, у будинку якого вилучили 400 г конопель, 40 г марихуани, 35 таблеток “екстазі”, 73 пігулки психотропного препарату “Рудотель”, 7 г метамфетаміну, незареєстровану малокаліберну гвинтівку та понад 70 набоїв до різної зброї.
 
У Броварському районі Київської області працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого жителя, у будинку якого вилучили 10 кг марихуани.
 
У Луганській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили арбітражного керуючого відкритого акціонерного товариства. Встановлено, що вона в 2009 році, без проведення експертної оцінки, за заниженою вартістю реалізувала майно зазначеного товариства, чим завдала збити згаданому ВАТ на суму понад 407 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
 
У місті Харкові працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що він у цьому році в зазначеному місті самовільно зайняв земельну ділянку (площа 0,35 га), на якій розмістив автомобільну стоянку, чим завдав збитки державі на суму понад 1,9 млн. гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) КК України.
 
У Кіровоградській областіпрацівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб Головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Встановлено, що вони в минулому році завищили обсяг виконаних робіт із реконструкції житлового будинку, унаслідок чого привласнили понад 241 тис. грн. бюджетних коштів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.191, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.367 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення й службова недбалість) КК України.
 
У Хмельницькій областіпрацівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора, головного бухгалтера та бухгалтера одного з професійних ліцеїв. Встановлено, що вони упродовж минулого року привласнили понад 331 тис. грн. бюджетних коштів, призначених для виплат стипендій учням указаного навчального закладу. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.367 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем й службова недбалість) КК України.
 
УК

You may also like...