Інформація ДАІ м. Києва на 18.05.2012

 

За 17 травня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 574 порушення ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 194; порушення правил проїзду перехресть – 11, порушення ПДР пішоходами – 10. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 96 відповідних протоколів. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

 

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 39 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 2036 рішень, у 706 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

 

За добу зареєстровано 2 ДТП (з них потерпіла 1 дитина – пасажир), в яких 3 особи отримали травми. Зверніть увагу! В столиці у травні місяці травмовано 7 дітей – пішоходів. Державтоінспекція вкотре звертається до водіїв із проханням бути уважними та обережними під час керування автомобілем, не забувати, що на вулицях діти. Наближаючись до пішохідних переходів – зменшуйте швидкість, під час руху не користуватися мобільним телефоном. Також звертаємось до вчителів та батьків – нагадуйте дітям основні Правила дорожнього руху і не забувайте, що ваша поведінка на дорозі є найкращим прикладом для дитини. А обізнаність дітей в дорожній грамоті допоможе відвернути нещасні випадки та збереже життя і здоров’я.
 
За добу зареєстровано 3 незаконних заволодіння автотранспортом: Дарницький р-н а/м «Фольксваген Таурег», д/н АА1905НЕ, 2007 р.в., чорний; Солом’янський р-н а/м «Лексус RX 350», д/н 6718МХ7 (Республіки Белорусії), 2008 р.в., бордово-коричневого кольору; Святошинський р-н а/м «ВАЗ-2109», д/н 86123КЕ, 1995 р.в., синього кольору. Прийнято міри розшуку.
 
 Натомість інспекторами ДАІ виявлені та затримані 5 автомобілів, що значились у розшуку («Нісан Кашкай», «Опель», «Пежо-206», «Шевроле Лачеті» та «Шевроле Авео»). У Подільському р-ні інспектором ВДАІ виявлено а/м «БМВ-х6», який перебував у розшуку по базі «Інтерпол». Також затримано 2 осіб, які перебували у розшуку за скоєння злочинів. У Голосіївському р-ні інспекторами ДПС ВДАІ затримано чоловіка, який незаконно заволодів а/м «Лексус 350». До райуправлінь міліції за крадіжку особистих речей доставлено 1 особу, перевезення вантажу без документів – 2, по заходам під умовною назвою «Акциз» – 3 водіїв, за порушення правил зберігання мисливської зброї – 1.     
 
У столиці з 14 травня по 5 червня 2012 року триватимуть профілактичні заходи на пасажирському автомобільному транспорті під назвою «АВТОБУС-2012». Головна мета операції – зробити перевезення пасажирів безпечними, не допустити аварій з транспортом, що здійснює перевезення людей, говорить начальник управління ДАІ Анатолій Курінний. Під час рейду столичні інспектори ДАІ здійснюватимуть контроль за дотриманням водіями режиму праці та відпочинку, проходження ними обов’язкового технічного огляду перед виходом на маршрут. Особлива увага буде приділятися перевізникам, які займаються несанкціонованими перевезеннями, зокрема організованих груп дітей.
 
До уваги водіїв! У зв’язку з проведенням показового виступу боліду «Формули 1» 19 травня 2012 року буде частково обмежено рух транспорту на бул. Л.Українки з 00.00 до 21.00 год. (від провулку Щорса до вул. І.Кудрі), та на вул. Кутузова (від бульвару Л.Українки до вул. Старонаводницької).
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 

 

You may also like...