Інформація ДАІ м. Києва на 01.06.2012

За 31 травня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 566 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 188; порушення правил проїзду перехресть – 16, порушення ПДР пішоходами – 20. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 102 відповідних протоколи. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 39 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 2202 рішення, у 782 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За добу зареєстровано 3 ДТП (1 наїзд на пішохода), в яких 1 особа загинула та 2 отримали травми. Зверніть увагу! В столиці, через необачність водіїв травмуються діти – пішоходи. Кожна 4-та дорожно-транспортна пригода за участю дітей трапляється саме на пішохідних переходах.
 
Зареєстровані незаконні заволодіння автотранспортом: Дарницький район а/м «ВАЗ-210934», 2008 р.в., д.н. АА6513НЕ, зелений; Печерський район а/м «Лексус-350», 2008 р.в., н.з. АА1180НВ,чорний. Прийнято міри розшуку.
 
 Працівниками ДАІ виявлено 2 автомобілі «Мицубиси Ланцер» та «АУДІ-80», що знаходились у розшуку. Вчора, по «гарячих» слідах у Дарницькому районі інспектори ДАІ за грабіж затримали 20-річного хлопця, уродженця Вінницької області, який зірвав з шиї золотий ланцюжок у 22-річній дівчини та намагався втекти. Крім того, співробітниками ВДАІ Голосіївського району затримали громадянина, який розшукувався за шахрайство.
 
Все частіше співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. З початку нинішнього року вже задокументовано 42 спроби дачі хабара. Вчора, в Оболонському районі за хабарництво затримали водія автомобіля «Киа», який намагався дати хабар у розмірі 400 гривень. Чоловіка доставлено до райуправління міліції.  
 
Зокрема, до райуправлінь міліції за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин доставлено 3 особи; перевезення вантажу без документів – 2; за підробку водійського посвідчення -1. По заходам під назвою «Акциз» затримано водія автомобіля «Мерседес-Бенц316», який перевозив горілчані вироби без відповідних документів.
 
Столична Державтоінспекція нагадує, що до 01.00 год. 7 липня 2012 року перекрита офіційна фан-зона турніру УЄФА ЄВРО-2012 – на Майдані Незалежності та по вулиці Хрещатик на відрізку від вул. Інститутської до вул. Б. Хмельницького.      
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.     
 

You may also like...