За порушення інвестиційного законодавства прокуратурою столиці заявлено позови на 150 млн. грн.

Прокуратурою столиці за результатами перевірокдодержання законодавства у сфері інвестиційної діяльності стосовно посадовців органів контролю та суб’єктів господарювання порушено 5 кримінальних справ, на 150 млн. грн. заявлено позовівпро стягнення до бюджету заборгованості за інвестиційними договорами. А також  до Київради, столичних органів статистики, державної податкової служби, управління юстиції внесено 12 документів прокурорського реагування.

Коментуючи результати правозахисної діяльності,заступник прокурораміста Києва Максим Могильницькийзазначив, що фокусування зусиль прокуратури на цій ділянці роботи дозволить створити сприятливі умови для розвитку малого й середнього бізнесу,  покращити інвестиційний клімат в столиці.

«Від економічного розвитку столиці залежить майбутнє країни. Утім, порушення закону, які виявляються прокуратурою, не сприяють її економічному зростанню.Так, упродовж 2010 року Київрадою безпідставно відмовлено у реєстраціїіноземних інвестицій на загальну суму86 тис. євро та 62 тис. доларів США. Правда вже у 2011 році такі порушення не допускалися», – сказав Максим Могильницький.

Робота на цьому напрямку продовжується.

Відділ зв’язків із ЗМІ прокуратури міста Києва
 

You may also like...