За крадіжки та пограбування — заслужена «путівка» в місця позбавлення волі

Квартирний злодій проведе за ґратами майже п’ять років. Саме такий вирок виніс Стрийський міськрайонний суд у кримінальній справі, порушеній проти 21-річного місцевого жителя.

Парубок, якому цьогоріч виповнився 21 рік, вже вдруге отримав «путівку» за ґрати. У квітні 2011 року він вийшов на волю, а вже в липні знову став на злочинний шлях. Після звільнення з місць позбавлення волі, парубок, замість того, щоби влаштовувати своє життя, шукати роботу, вирішив, що набагато легше грабувати та обкрадати людей. Тож став будувати кримінальну «кар’єру» та збагачуватися за чужий рахунок. «Професійна діяльність» зловмисника тривала з липня 2011 року до лютого цього року. Маючи за плечима досвід першої відсидки, злочинець знав, що працівники міліції не сидітимуть склавши руки, тож кожного разу, коли йшов на злочин, намагався не залишати слідів.

Першою жертвою зловмисника стала 26-річна мешканка Стрия. Жінка саме поверталась додому і не звернула увагу на молодика, який прямував позаду неї. Грабіжник, дочекавшись моменту, коли жінка заходила в під’їзд, зірвав з її шиї золотий ланцюжок вартістю 3 206 гривень.

Cерпневого вечора поблизу нічного кафе-бару від злочинних дій молодика потерпів 16-річний хлопець. В око грабіжнику впав золотий ланцюжок, що красувався у хлопця на шиї. Нахабний молодик «попросив» парубка, щоби той сам віддав йому золотий виріб. Хлопцеве «ні» не зупинило грабіжника. Отримавши удар у груди, потерпілий впав, а зловмисник зірвав з його шиї ювелірний виріб.

40-річний чоловік, ставши ще однією жертвою грабіжника, позбувся барсетки, в якій були банківські картки, закордонний паспорт та паспорт громадянина України.

На крадіжки молодик щоразу йшов підготовленим – в голові вже був план дій, а в кишені – викрутка. Шляхом віджиму вікна, молодик проник у квартиру на вулиці Залізняка, звідки поцупив 1 400 гривень. Через деякий час непрошений гість побував у помешканні на вулиці Кривій. З квартири 24-річної стриянки він прихопив МР-3 плеєр, фен, жіночу сумку та інші речі, всього на суму 1 985 гривень.

У січні 2012 року викруткою він розбив бокове скло та поцупив з автомобіля «Мерседес-Бенц» магнітолу «MRE-6» вартістю 1 700 гривень.

У лютому цього року працівники карного розшуку Стрийського міського відділу міліції, маючи достатньо доказів, затримали зловмисника та поставили крапку на його кримінальній «кар’єрі». Стрийський міськрайонний суд, оцінюючи «професійну діяльність» 21-річного стриянина, винагородив його заслуженим подарунком – «путівкою» в місця позбавлення волі на строк 4 роки і 9 місяців. У серпні 2012 року вирок вступив в законну силу. Тож молодий чоловік має достатньо часу подумати та зважити, чи вартують гроші, зароблені таким чином, майже 5 років життя за ґратами.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
(за матеріалами майора міліції Ольги Марцинюк, помічника начальника Стрийського МВ ГУМВС України у Львівській області)
 

You may also like...