Фонд жены Ющенко требует от «Обкома» удалить статью о «днях Ющенко в МакДональдсе»

Об этом говорится в открытом обращении фонда «Украина 3000» к редакции «Обкома», текст которого мы приводим полностью в оригинале:

Відкрите звернення Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» до інтернет-видання «Обком»

Шановні друзі!
 
З великим здивуванням і сумом прочитали в інтернет-виданні «Обком» статтю під заголовком «День счастья рода Мак-Ющенко». Дуже шкода, що таке популярне і поважне видання в угоду швидкоплинній політичній кон’юнктурі вдається до інсинуацій і наводить тінь на благодійну роботу, яка триває вже багато років.
 
Ми розуміємо гостру політичну спрямованість шанованого видання «Обком», але закликаємо не займатися дискредитацією благородної справи. Багаторічна партнерська співпраця компанії «МакДональдз» і Фонду «Україна 3000» не має ніякого відношення до політики. Згадування акції «День щастя в МакДональдз» у запропонованому контексті є абсолютно недоречним, невірним, образливим і паплюжить ідею благодійності.
 
Доводимо до відома, що співпраця компанії «МакДональдз» і Фонду «Україна 3000» триває ще з 2005 року (проекту «Дитяча лікарня майбутнього», даруйте за тавтологію, тоді ще не було в проекті). За ці роки зібрано близько десяти мільйонів гривень, надана допомога півсотні українських лікарень. Успіх благодійної акції, яка з року в рік стає результативнішою, підтверджує правильність обраного партнерами шляху.
 
Готуючи матеріал, автор міг би легко з’ясувати, що задля здійснення благодійних платежів через інтернет – інновації цьогорічного «Дня щастя в МакДональдз» – було відкрито спеціальний рахунок, використання коштів з якого можливе виключно на реалізацію цілей акції. Так само неважко дізнатися, що благодійні платежі має право приймати благодійна, а не комерційна організація – тому платіжна форма «прив’язана» до сайту Фонду «Україна 3000».
 
Не вдаючись у деталі, відзначимо, що подана у статті інформація щодо проекту «Дитяча лікарня майбутнього» не відповідає дійсності. Якщо у вас є бажання розібратися в ситуації – ласкаво просимо. Нагадуємо, що всі дані знаходяться у відкритому доступі на сайті проекту www.likarnya.org.ua.
 
Просимо видалити статтю «День счастья рода Мак-Ющенко», або, згідно з високими стандартами журналістики, подати достовірну інформацію. Переконані, що дана ситуація є прикрим непорозумінням, а не свідомою позицією видання.
З повагою,
 

прес-служба Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000»
 
В связи с данной эпистолой «Обком» интересует только один вопрос: если уж «подана у статті інформація… не відповідає дійсності», то почему тогда «не вдаючись у деталі»? Или у «Украины 3000», как подсказывают коллеги по журналистскому корпусу, в извечных конфликтах со СМИ это стандартная формулировка? Что же касается просьбы «удалить статью», ответим просто: не удалим. Если свой странный ультиматум фонд считает достаточно «достоверной информацией», то публикации его «согласно высоким стандартам журналистики» г-же Ющенко за глаза хватит.

You may also like...