Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы

За 20-21 квітня співробітники столичної ДАІ виявили 1230 порушень правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 544 відхилень від правил. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 84 водія. За порушення правил проїзду пішохідних переходів до адміністративної відповідальності притягнуто 39 керманичів. Крім того, виявлено 63 пішохода – порушника правил дорожнього руху.

За вихідні, в столиці було зареєстровано 14 ДТП, в яких двоє людей загинуло та 17 отримали травми. Столична Державтоінспекція звертає увагу учасників дорожнього руху, на те, що на автошляхах столиці почастішали випадки ДТП за участю двоколісних транспортних засобів. Зважаючи на те, що ця категорія учасників дорожнього руху у разі виникнення ДТП практично не захищена, не буде зайвим ще раз нагадати водіям – сідаючи за кермо не варто ігнорувати елементарними правилами безпеки – одягайте шолом та відповідні захисні засоби. Будьте дуже уважні на дорозі, не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції.

У суботу, в Деснянському районі зареєстроване незаконне заволодіння автомобілем «ВАЗ-2107». До райуправління міліції о 5 годині ранку звернувся чоловік, та повідомив, що з проспекту Маяковського,17-г невідомі викрали авто. Машина 1987 року випуску, синього кольору, номерний знак 81416КХ. Прийнято міри розшуку.

За вихідні дні, співробітники ДАІ виявили 10 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, інспектори ДАІ за підробку номерів агрегатів та документів затримали двох водіїв. Так, у Подільському районі затримано автомобіль «АУДІ-100», з транзитними номерами. Під час перевірки виникла підозра, що номер двигуна змінено кустарно. А у Солом’янському районі затримано водія автомобіля «Фольксваген Пасат». Чоловік керував автівкою за підробними документами. Інспектори ДАІ вилучили свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, що викликає сумнів у дійсності. Чоловіків доставили до райуправлінь міліції.

Також по операції «Акциз», у Святошинському районі інспектори ДАІ затримали водія автомобіля «ГАЗ-3302», який перевозив 6 ящиків горілочних виробів, без відповідних документів. У Дніпровському районі 21 квітня затримано чоловіка, який скоїв крадіжку грошових коштів (3000 грн.) у іншого громадянина. Намагався втекти, але був затриманий співробітниками міліції. Затриманих доставили до райуправлінь міліції. Крім того, за незаконне зберігання наркотичних речовин у Оболонському районі затримали чоловіка та ще одного громадянина за порушення правил зберігання газової зброї.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...