Шановні громадяни, не купуйте з рук квитки на футбольні матчі!

Чинним законодавством України не передбачено відповідальність за спекуляцію, зокрема, квитками на футбольні матчі. Квитки на футбольні матчі, які придбані відповідно до умов їх розповсюдження є власністю покупця. Покупець, як власник квитка, має право розпоряджатись ним за своїм волевиявленням: використати за призначенням, подарувати, продати, тощо.

Реалізація квитків під касами НСК «Олімпійський» підпадає під ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Торгівля з рук у невстановлених місцях», яка передбачає адміністративну відповідальність за торгівлю з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях. Таке правопорушення тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17 до 119 грн.) з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

У разі виявлення таких фактів працівники міліції складають адміністративні матеріали на осіб, що вчиняють такі правопорушення. У подальшому адміністративний протокол направляється до районного суду за місцем вчинення правопорушення. Рішення про конфіскацію та подальше використання квитків приймається суддею.

Напередодні футбольного двобою між збірними командами України та Англії працівниками міліції зафіксовано кілька фактів торгівлі білетами з рук навколо кас НСК «Олімпійський». Відносно правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 160 КУпАП. Матеріали спрямовано до суду, де буде вирішено в тому числі й долю вилучених у торгашів кількох десятків білетів на футбольний поєдинок.

Аби не допустити скоєння таких правопорушень, правоохоронці радять купувати квитки лише в спеціально відведених для цього місцях, тобто в касах, а не з рук невідомих осіб та ще й у невстановлених місцях, адже такі покупці своїми діями провокують розвиток і процвітання такого виду торгівлі.

ВЗГ ГУМВС України в м. Києві

You may also like...