Злочинці вигадали новий спосіб легкого збагачення

Щораз більше громадян воліють зберігати свої кошти в електронному вигляді – на рахунках фінансових установ. Однією з переваг користування банківськими картками є унеможливлення викрадення готівки у звичний спосіб, тобто з гаманця чи кишені. Однак з технічним прогресом удосконалюється і винахідливість зловмисників.

 Під приціл злочинців, які «працюють» за заздалегідь визначеною схемою, потрапили користувачі банкоматів. Особа, яка має на меті зняти з рахунку певну суму коштів за допомогою банкомату, після введення пін-коду та подальшого здійснення відповідних операцій, очікує на готівку. Проте після характерного звуку нарахування грошей, купюри з апарату не з’являються. Зачекавши кілька хвилин, клієнт банку забирає карточку так і не дочекавшись своїх коштів.
 
Одразу після цього біля банкомату з’являються особи, які завчасно прилаштували до пристрою для видавання грошей залізну накладку із липкою стрічкою всередині. Зловмисникам залишається лише зняти накладений фрагмент і привласнити чужі гроші. «З початку цього року у Львові зафіксовано 48 фактів крадіжок коштів у такий спосіб», – розповів начальник карного розшуку Львівського міського управління міліції Сергій Молотов.
 
«Щоб уникнути потрапляння у схожу ситуацію, необхідно перед здійсненням операцій з банкоматом пильно оглянути його. Виявивши підозрілі елементи, не користуватись. Якщо ж не вдалось уникнути неприємної ситуації під час отримання готівки, негайно викликати працівників міліції та дочекатись їх приїзду», – радить правоохоронець… детальніше читайте тут 

Яна Захаревич, прес-служба Львівського міського управління міліції

You may also like...