У Львові викрили автомобільного шахрая

Стаття 191 кримінального кодексу України визначає шахрайство як заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою. Способів скоєння шахрайства дуже багато, але всі вони ґрунтуються на довірливості потерпілих.

Так, 25-річний мешканець Львівської області розповідав, що він приватний підприємець, допомагає «приганяти» машини з-за кордону, розмитнювати їх і оформляти документи. Довірливих клієнтів зловмисник знаходив через мережу Інтернет, а також за допомогою знайомих. Потерпілі з легкістю віддавали шахраю великі суми грошей, довіряли свої автомобілі і документи на них.

Допоміг «вивести на чисту воду» спритника потерпілий. Він доручив злочинцю розмитнити його машину, за послуги заплатив 5 тисяч доларів, віддав авто та документи. Через деякий час шахрай зателефонував клієнтові, повідомив, що оплачених грошей недостатньо, потрібно доплатити ще 4 тисячі гривень. Отримавши цю суму, він зажадав ще доволі символічну суму, оскільки не вистачало на декілька довідок. Така поведінка насторожила замовника, і він звернувся у правоохоронні органи.

Проведеними оперативними заходами було встановлено, що шахрай зовсім не збирався виконувати свої обіцянки. Натомість встиг здати машину в автомобільному ломбарді під заставу, викупити її, і вже почав підшуковувати клієнта, щоб продати її. Під час здійснення операції купівлі – продажу правоохоронці злочинця і викрили.

Вже доведено причетність шахрая до скоєння тринадцяти аналогічних злочинів. Справу передано до суду.

Закликаємо Вас бути більш уважними, не довіряти незнайомим особам своє майно і документи.

Якщо ж ви все-таки потерпіли від шахрайських дій – не зволікайте, одразу звертайтесь з заявою у міліцію.

Прес-служба Львівського міського управління міліції

You may also like...