Білоцерківські оперативники «на гарячому» затримали серійного домушника

Працівники карного розшуку Білоцерківського міськвідділу міліції затримали громадянина Грузії, який скоював квартирні крадіжки на території міста Біла Церква.

У період з вересня по жовтень до Білоцерківського міськвідділу міліції почали надходити повідомлення від жителів міста про скоєння квартирних крадіжок. Почерк проникнення у помешкання свідчив, що до злочинів причетна одна й та сама особа, яка шляхом зламу серцевини замка потрапляла у квартиру.

Оперативники по крупицях збирали інформацію, яка б допомогла розкрити ці злочини. Місяць кропіткої оперативно-розшукової роботи правоохоронців дав позитивний результат. Останнього разу, залишитися непомітним зловмиснику не вдалося. Пильні сусіди одного з потерпілих побачили, підозрілого незнайомця у під’їзді будинку, і одразу повідомили про це дільничного інспектора міліції. Квартирного злодія викрили «на гарячому», під час чергової крадіжки в момент, коли саме з накраденим він виходив з будинку.

Домушником виявився 31-річний громадянин Грузії, який незаконно перетнув державний кордон та тимчасово проживав у місті Біла Церква. На життя заробляв промишляючи квартирними крадіжками. Забирав гроші, ювелірні вироби та інші особисті речі, які можна було заховати в кишеню, тобто щоб випадковий свідок нічого не запідозрив, з «почищеного» житла він йшов з порожніми руками. Крім цього він додатково збирав інформацію про відсутність господарів, щоб діяти напевно. Викрадені речі збував в різних місцях за незначну суму незнайомим людям. Кошти, здобуті злочинним шляхом, витрачав на свої задоволення.

Наразі квартирному крадієві оголошено підозру у вчиненні чотирьох крадіжок. Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Крім того, перевіряється інформація на причетність затриманого до скоєння аналогічних кримінальних правопорушень.

Слідчим відділом Білоцерківського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена з проникненням у житло). Підозрюваному загрожує позбавлення волі від трьох до шести років. Досудове слідство триває.

ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...