Настоятель духовного центру отруїв, а потім жорстоко добив 20 людей

Щонайменше 20 людей убили й ще кілька отримали важкі поранення в суфійської духовному центрі в пакистанській провінції Пенджаб.

За словами поліції, головним підозрюваним вважається настоятель центру Абдул Вахід.

Пакистан

EPA

Глави центру, суфійського святого Мухаммада Алі Гуджари, у день убивства в храмі не було.

Як повідомив поліції один із живих свідків нападу, пан Вахід по одному запрошував вірян до своїх покоїв, де пропонував їм отруєну їжу.
Копирайт изображения Reuters
Image caption Поліція прибула до храму негайно, заарештувала пана Вахіда і його ймовірних спільників

Потім пан Вахід зі своїми помічниками вбивали жертв палицями й кинджалами.

Тривогу підняла поранена жінка, яка зуміла втекти з храму й дістатися до найближчої лікарні.

Поліція прибула до храму негайно, заарештувала пана Вахіда і його ймовірних спільників.Поліція прибула до храму негайно, заарештувала пана Вахіда і його ймовірних спільників.

Мотиви цього злочину залишаються незрозумілими. Як заявив один із вищих представників поліції, схоже, що пан Вахід збожеволів, або ж убивства пов’язані з боротьбою за контроль над святинею.

"50-річний настоятель Абдул Вахід зізнався, що вбив цих людей тому, що побоювався, що вони прийшли, щоб убити його", – повідомив поліцейський журналістам.

За даними пакистанського телеканалу Geo TV, перед убивством жертв катували й роздягали.

Врятуватися від розправи вдалося лише трьом. Як заявив один із них, вони самі напали на вбивць після того, як діти побачили крізь шпарину у дверях, що там відбувається.

Можливо, жертвами розправи стали паломники. Вони могли прийти в храм, щоб отримати їжу, яку там зазвичай роздають у перший тиждень священного місяця Раджаб, який почався наприкінці березня. // ВВС

You may also like...