Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей станом на 10.10.17

 Одночасно з демонстративним доведенням до передових підрозділів “наказу про заборону застосування зброї” російське окупаційне командування продовжує приховано організовувати провокації проти сил АТО. 

Зокрема, командуванням 2 АК (Луганськ) ЗС РФ надаються окремі розпорядження командирам підпорядкованих з’єднань (частин) щодо місць та часу здійснення провокаційних обстрілів позицій сил АТО з метою виклику вогню у відповідь для подальшого звинувачення підрозділів ЗС України у порушенні досягнутих домовленостей щодо деескалації обстановки на лінії розмежування сторін, у т.ч. за посередництвом російської сторони Спільного центру з контролю та координації.

Фото Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Вказані провокації синхронізуються з маршрутами та часом пересування представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, супроводжуються оперативним прибуттям знімальних груп російських ЗМІ та представників т.зв. “влади ЛНР” для створення пропагандистських матеріалів.

Перед поширенням російськими ЗМІ відзняті матеріали перевіряються представниками контррозвідки ФСБ РФ з метою недопущення оприлюднення інформації, яка може вказувати на участь кадрових російських військовослужбовців у збройному конфлікті.

 Головне управління розвідки Міністерства оборони України

You may also like...