Криминальная хроника Украины на 06.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 538 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 814 (51,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 54 пограбування, 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 22 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 800 г вибухівки та 425 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 228 осіб, у яких вилучено 16,3 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 635 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 145 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 805 дорожньо-транспортних пригод, у яких 15 осіб загинули та 105 – травмовані.

В місті Нікополь Дніпропетровської області у своїй квартирі було знайдено мертвою з травмою голови місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 25 лютого в квартирі потерпілої під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці.

У місті Дніпропетровськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, громадянина Російської Федерації та громадянина Республіки Грузія. Попередньо встановлено, що вони ввечері 15 листопада минулого року на вулиці міста заподіяли тілесні ушкодження місцевому жителю й відібрали в нього автомашину. Вживаються заходи щодо розшуку викраденого транспортного засобу.

5 березня у Шевченківському районі міста Києва затримано двох громадян Республіки Грузія. Попередньо встановлено, що вони декілька хвилин тому на вулиці відібрали 235 грн. у громадянина Федеративної Республіки Нігерія.

У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя міста Лозова Харківської області та громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вони вдень 3 березня зламали замки вхідних дверей, проникли до квартири місцевої жительки й викрали вироби із золота.

Так, у місті Таврійську Новокаховської міськради Херсонської області в будинку 45-річної громадянки, без постійного місця роботи, вилучено 400 г вибухівки.

У Святошинському районі міста Києва на вулиці затримано місцевого жителя у якого вилучено 10 тис. таблеток «екстазі».

У Шевченківському районі міста Києва затримано місцевого жителя, у якого вилучено 2 г кокаїну.

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника банку. Він у минулому році вимагав та отримав 300 доларів США й 1 тис. грн. хабара від місцевої жительки за оформлення та видачу їй кредиту. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб приватного підприємства. Вони в минулому році, у порушення вимог Закону України «Про податок на додану вартість», не включили до бази оподаткування з ПДВ вартість виробничих запасів та готової продукції, чим занизили податок на додану вартість по розрахунках з бюджетом. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 360 тис. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб держустанови. Вони в минулому році, у порушення вимог Закону України «Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти», без відкриття тендерної пропозиції, не зменшили запропоновану ціну на придбання житла військовослужбовцям, чим завдали збитки державі на суму понад 100 тис. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства. Вони впродовж 2006-2007 років, у порушення вимог Закону України «Про ліцензування окремих видів господарської діяльності», не маючи відповідної ліцензії, уклали ряд угод з підприємствами та надавали їм послуги з перевезення вантажів залізничним транспортом. У результаті цього правопорушники незаконно отримали понад 800 тис. грн. прибутку. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб виробничо-комерційної фірми. Вони в минулому році, у порушення вимог Закону України «Про надра» та Земельного кодексу України, без наявності правоустановчих документів на земельну ділянку, гірничого відводу та спеціального дозволу (ліцензії), організували незаконний видобуток кам’яного вугілля на території товариства з обмеженою відповідальністю, під час чого було знято верхній шар родючого ґрунту. Унаслідок протиправних дій правопорушників вказаному товариству та державі завдано збитки на суму відповідно 272 тис. й 27 тис. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

ДЗГ МВС України

You may also like...