Криминальная хроника Украины на 26.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3753 заяви про злочини. Вжитими заходами 1913 (50,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 11 вбивств, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 53 пограбування, 6 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено 6 обрізів мисливських рушниць, 8 одиниць саморобної вогнепальної зброї, та 345 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 180 осіб, у яких вилучено близько 10,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3565 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 42 осіб.

Порушено 213 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 71 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 43 – у бюджетній сфері, 17 – у сфері приватизації, 11 – у паливно-енергетичному комплексі, 15 – у сфері банківської діяльності, 16 – в агропромисловому комплексі та 3 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 21999 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1105 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 99 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 14 осіб загинула та 119 – травмовані.

В місті Красному Лимані Донецької області в лісовому масиві було знайдено мертвим з ознаками удушення громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі в автомашині потерпілого, під час сварки, що виникла з приводу оплати за проїзд, задушив його, труп викинув на вулицю й на вказаній автомашині зник. Транспортний засіб знайдено.

У місті Генічеськ Херсонської області у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Молдова (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що він уночі, шляхом розбиття шибки вікна, проник до приміщення приватного магазину й викрав 34 мобільні телефони. Частину викраденого вилучено.

У місті Харкові в результаті реалізації оперативної інформації затримано 51-річну громадянку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона в минулому році вивезла до Королівства Іспанії 21-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, де продала її сутенерам з метою сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

В цьому ж місті затримано 35-річного жителя Донецьку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він упродовж минулого року вивіз до Російської Федерації п’ять місцевих жителів, де продав їх для подальшої неоплатної експлуатації праці. Потерпілих повернено на батьківщину.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відділення одного з комерційних банків. Вони, на підставі фіктивних кредитних угод, незаконно заволоділи грошовими коштами зазначеного банку на загальну суму понад 1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб виправної колонії. Вони впродовж 2006-2008 років, без відповідної ліцензії, із залученням комерційних структур, здійснювали незаконний видобуток корисних копалин, з родовища яке має загальнодержавне значення та включене до Державного фонду родовищ корисних копалин. Унаслідок цього правопорушники незаконно отримали прибуток на загальну суму понад 3,7 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця відділу житлово-комунального господарства та архітектури однієї райради. Він вимагав та отримав 1,3 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння останньому в узаконенні самовільно збудованої будівлі. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...