Криминальная хроника Украины на 21.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 338 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 017 (43,5 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 25 пограбувань, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць та 85 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 75 осіб, у яких вилучено 5,9 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 864 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 834 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 54 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 684 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 15 осіб загинули та 188 – травмовані

У місті Червонопартизанськ Луганської області за місцем проживання місцевого жителя, вилучено 1 кг вибухівки.

В одному з селищ Харківської області за місцем проживання місцевого жителя вилучено 1 350 патронів калібру 7,62 мм часів Великої Вітчизняної війни.

У Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у грудні 2001 року у своїй квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження своєму знайомому. Після чого, з метою приховування злочину, замурував тіло потерпілого в стіну своєї квартири, а через рік дістав його та закопав на околиці села Київської області. Тіло знайдено. Вживаються заходи щодо встановлення особи потерпілого.

У Солом’янському районі Києва затримано громадянина Ісламської Республіки Іран, у якого вилучено 2 г героїну.

У місті Кіровоград затримано місцевого жителя, у якого вилучено 88 г амфітаміну, 3 тис. таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол» та 1 кг марихуани.

В АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільської ради. Вона в порушення вимог Закону України «Про оренду землі», в квітні 2001 року надала в оренду колективному фермерському господарству земельну ділянку площею 12,8 га для розробки родовища вапняків. У подальшому згадане господарство на вказаній земельній ділянці зняло родючий шар ґрунту та здійснило видобуток корисних копалин, чим завдало збитки державі на суму 5,5 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника райдержадміністрації. Він вимагав та отримав 5 тис. доларів США хабара від директора приватного підприємства за вирішення питання про виділення йому земельної ділянки загальною площею 30 га. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Херсонщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільської ради. Він вимагав та отримав 40 тис. грн. хабара від місцевого жителя за сприяння останньому у вирішенні питання щодо виділення йому земельної ділянки. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб банку та співробітника приватного підприємства. Вони оформили ряд фіктивних договорів кредиту, використавши документи місцевих жителів без їх відома, чим завдали збитки банківській установі на загальну суму 1,25 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільської ради. Він у липні 2005 року підробив рішення згаданої сільради, на підставі якого видав державні акти на право власності на земельні ділянки (загальна площа 2 га), чим завдав збитки державі на суму 956,1 тис. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення)

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства та товариства з обмеженою відповідальністю. Вони незаконно демонтували та реалізували як металобрухт під’їзну залізничну колію (870 метрів), чим завдали збитки відкритому акціонерному товариству на суму 607,2 тис. гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...