Победу Черновецкого пытаются украсть?

Кандидат на посаду Київського міського голови В.Гладчук повідомив на прес-конференції 5 травня: під час виборів Київського міського голови готується масштабна фальсифікація. І що БЮТ застосує «сталінські методи». Кандидат нагадав, що свого часу великий диктатор вивів власну формулу успіху на виборах, сказавши, що головне – не як голосують, а як рахують. І саме цю формулу, очевидно, збирається використати БЮТ.За інформацією пана Гладчука, БЮТ, плануючи фальсифікацію, використав статтю 22 Закону «Про вибори депутатів Верховної Ради АРК, місцевих рад, міських, сільських та селищних голів», яка дозволяє усім субєктам виборчого права висувати кандидатури на роботу у виборчих комісіях. «Крім офіційного кандидата від БЮТ на посаду мера пана Турчинова ця політична сила виставила ще близько десятка технічних кандидатів. При цьому на стадії формування виборчих комісій всі люди Турчинова і технічні кандидати проходять в ці комісії, у той час як представникам незалежних кандидатів з тієї чи іншої причини у формуванні комісії відмовляють», – зазначив Гладчук. «Таким чином, близько 40% виборчих дільниць вже зараз контролюються БЮТом та технічними кандидатами цієї політичної сили».

Крім того, пан Гладчук назвав 12 прізвищ кандидатів «Юліного турка, перепрошую, пана Турчинова» , які допоможуть БЮТу сфальсифікувати результати виборів. До «чорного списку» увійшли прізвища С. Іліонова, В. Бондаренка, В. Шпаковича, Б. Ковтанюка, В. Доброска і деяких інших.

«Справа в тому, що окрім БЮТ, який формує виборчі комісії, є ще так звані технічні кандидати. Це кандидати, участь яких полягає у першу чергу в тому, що від їхнього блоку використовуються виборчі кошти на поширення «чорнушини», тобто дисредитаційних матеріалів проти інших кандидатів, сюжетів у ЗМІ… Ну, і головне – це було ще на виборах Президента України – я назвав прізвища цих 12-ти соратників «турка Юлі», чи Турчинова – це люди, які складали виборчі комісії, голови і секретарі виборчих комісій, які утворили проБЮТівську більшість. Не саме як партія: це можуть бути технічні кандидати, які є емісарами цієї політичної сили, які виконують завдання Турчинова і Тимошенко під час виборчого процесу, під час підрахунку голосів. Також вони можуть зірвати вибори, не підписавши протоколи… Самі підніміть список і з’ясуйте, скільки в ньому голів від БЮТу, скільки є заступників, скільки є секретарів. І подивіться. Це – дуже елементарна арифметика… Ви будете вражені тим, що відбувається».

Зі свого боку, незалежні кандидати на посаду київського мера збираються встановити у приміщеннях виборчих комісій камери, і у день виборів проводити on-line трансляцію усіх виявлених порушень.

«УК»

You may also like...