Криминальная хроника Украины на 03.03.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 356 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 800 (41,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 49 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 355 набоїв.

З злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб, у яких вилучено 3,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 755 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.

Протягом минулої доби порушено 118 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 34 – у сфері службової діяльності, у тому числі 8 – про хабарництво.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 74 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких три особи загинули та 113 – травмовано.

У місті Донецьку тиждень тому на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 34-річного безробітного жителя Запорізької області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 48-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 26 лютого убив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Севастополі 11 лютого о 16.00 до приміщення філії банківської установи зайшли двоє невідомих, які розбили скляну перегородку касового відділення, викрали 3,5 тисяч гривень, 1,79 тисяч доларів США та 300 євро й втекли. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 36-річного місцевого жителя та 32-річного жителя Нижньогірського району Автономної Республіки Крим, обидва без постійного місця роботи.

У місті Одесі працівниками міліції затримано 27-річного громадянина Російської Федерації, котрий улітку минулого року, шляхом шахрайства, заволодів 77 тисяч гривень 39-річного місцевого жителя, приватного підприємця.

У місті Переяслав-Хмельницькому Київської області працівниками міліції затримано 26-річного безробітного киянина, в якого вилучено два грами героїну.

У місті Харкові у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 41-річного жителя міста Дніпропетровська та 29-річного жителя Харківської області, обидва без постійного місця роботи, у яких вилучено відповідно 200 та 10 грамів героїну.

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано під час отримання частини хабара в сумі 240 тисяч гривень голову депутатської комісії однієї з міських рад з питань медицини, культури та туризму, який спільно з членом депутатської комісії зазначеної міськради з питань комунального господарства, архітектури, будівництва, розвитку малого та середнього бізнесу вимагали 550 тисяч гривень хабара від працівника приватного підприємства за не внесення до акту позапланової перевірки використання його підприємством бюджетних коштів виявлених порушень під час виконання останнім робіт з ремонту очисних споруд в згаданому місті. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї з районних рад у місті Донецьку та провідного спеціаліста виконкому цієї ради, які вимагали та отримали 40 тисяч євро хабара від місцевого жителя за виділення йому в приватну власність земельної ділянки (площа 0,1 га). Голову райради затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Житомирі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в минулому році, на підставі проведених безтоварних операцій з двома іншими товариствами з обмеженою відповідальністю та приватним підприємством, надали до Державної податкової інспекції підроблену декларацію з податку на додану вартість й не сплатили до Держбюджету обов’язкових платежів на суму понад 7,2 мільйона гривень. Прокуратурою міста Житомира порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...