Криминальная хроника Украины на 25.03.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 716 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 991 (42,2%)  розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, два факти спричинення тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 57 пограбувань,  два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 386 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 95 осіб, у яких вилучено 165,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 155 осіб.        

За порушеними кримінальними справами заарештовано 51 особу.

Протягом минулої доби порушено 190 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 80 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 11 осіб загинули та 90 – травмовані.

У Дніпропетровську 23 березня в своїй квартирі знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 54-річного безробітного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали  36-річного місцевого мешканця, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо з’ясовано, що він удень, 23 березня, в квартирі потерпілого вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У селищі Новий Світ Судакської міськради Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо з’ясовано, що він уночі, 24 березня, в зазначеному селищі, в будинку 46-річного безробітного місцевого мешканця пострілом із мисливської рушниці поранив у пах господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Потерпілого госпіталізовано.

На Одещині в результаті  оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох громадян Грузії. Попередньо з’ясовано, що вони  23 березня, на околиці села Прилиманського Овідіопольського району Одеської області, під загрозою фізичної розправи відібрали в 45-річного безробітного мешканця обласного центру 7,1 тисяч доларів США, 80 євро, 530 гривень та мобільний телефон. Частину викраденого вилучено.

У Харкові в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 45-річного громадянина Федеративної Республіки Німеччини. Попередньо з’ясовано, що він уночі, 4 березня, на вулиці міста, шахрайським шляхом заволодів 17,5 тисяч євро 21-річного безробітного місцевого мешканця. Викрадене вилучено.

У Коростишівському районі Житомирської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали мешканців Житомирського району,  обласного центру та міста Бровари Київської області (віком від 37 до 44 років, усі без постійного місця роботи), які в будинку тещі останнього  виготовляли та збували наркотичні засоби. Під час обшуку в зазначеному будинку вилучено шість літрів екстракційного опію, сім літрів прекурсорів, 153 кілограми макової соломки та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

У місті Родинське Красноармійської міськради Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали чотирьох місцевих мешканців (віком від 23 до 40 років, усі без постійного місця роботи, двоє з них раніше судимі), які  виготовляли та збували наркотичні засоби. Під час  обшуку за місцем їх мешкання вилучено 39,6 грама ацетильованого опію, п’ять грамів марихуани та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора та члена правління спеціалізованого колективного підприємства, які, зловживаючи службовим становищем, незаконно внесли до списку членів зазначеного підприємства сторонніх осіб, унаслідок чого позбавили членів трудового колективу та співвласників права брати участь в управлінні підприємством й права власності на частки майна підприємства. Внаслідок протиправних дій правопорушників членам  товариства завдано збитки на суму понад 511 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців райдержадміністрації, які в грудні минулого року склали фіктивний акт виконаних робіт з будівництва меморіалу жертвам політичних репресій та голодомору в Дніпропетровській області (роботи фактично не виконані), внаслідок чого приватному підприємству було незаконно перераховано понад 1,2 мільйона гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У  Кривому Розі Дніпропетровської області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали 40-річного безробітного, раніше судимого мешканця міста Кам’янка-Дніпровська Запорізької області, який в квартирі, де тимчасово мешкав,  виготовляв фальшиві гроші. У правопорушника вилучено комп’ютерну техніку, 342 купюри номіналом 100 гривень та 11 купюр номіналом 200 гривень. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника та заступника начальника відділу Державної виконавчої служби одного з міських управлінь юстиції, котрі  вимагали та отримали 10 тисяч гривень хабара від місцевої мешканки за зняття арешту з її будинку, накладеного за рішенням суду. Хабарників затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Запоріжжі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, яка вимагала та отримала  тисячу гривень хабара від місцевого мешканця за складання акту про відсутність у нього майна, яке підлягає опису. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця Кременської міськради, котрий торік підписав фіктивний договір з товариством з обмеженою відповідальністю на здійснення капітального ремонту покрівлі житлового будинку, внаслідок чого вказаному товариству було незаконно переховано понад 100 тисяч гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Рівненщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця одного з відділів Державної виконавчої служби Головного управління юстиції, котра вимагала та отримала 120 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння в придбанні приміщення кафе за заниженою вартістю (реалізовувалося через зазначений відділ). Хабарницю затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Тернополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора та головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю, які впродовж останніх двох років на підставі проведених безтоварних операцій не сплатили до держбюджету обов’язкові платежі на суму майже 680 тисяч гривень. Прокуратурою  Тернополя порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.212 та ч.2 ст.366 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів та службове підроблення) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців товариства з обмеженою відповідальністю, які впродовж останніх трьох років з використанням угод Української соціальної програми з наданням можливості учасникам програми придбати товар (нерухомість або автотранспорт) під низький відсоток із розстрочкою платежу до 20 років привласнили понад мільйон гривень фонду учасників цієї  програми. Слідчим відділом Харківського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Рахівському районі Закарпатської області, на околиці села Луга, працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі п’яти громадян Ісламської Держави Афганістан. Іноземців передано прикордонникам.

МВС України
 

You may also like...