Криминальная хроника Украины на 05.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5160 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 160 (41,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 33 пограбування, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

 За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено карабін, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 272 набої. 

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 43 осіб. У них вилучено 11 кг наркотиків. 

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 575 осіб. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи. 

 Упродовж минулої доби порушено 86 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 46 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 94 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 131 – травмовано. 

 У Ямпільському районі Сумської області на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвими з ножовими пораненнями 40-річного господаря та його 38-річну співмешканку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 18-річного місцевого жителя, студента професійного ліцею. Попередньо встановлено, що він увечері 28 травня на подвір’ї згаданого домогосподарства вбив ножем господаря та його співмешканку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Донецьку в своїй квартирі було знайдено мертвим з тілесними ушкодженнями 61-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 30-річного місцевого жителя, робітника відкритого акціонерного товариства. Попередньо встановлено, що він увечері 1 червня в згаданій квартирі заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю під час раптово виниклої сварки.

 У Доманівському районі Миколаївської області в будинку 26-річного безробітного було знайдено мертвим без видимих ознак насильницької смерті його дворічного сина. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. Вжитими заходами міліцією затримано співмешканку господаря – 17-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона вдень 3 червня в зазначеному будинку заподіяла смертельні тілесні ушкодження згаданій дитині.

 У Солом’янському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 30-річного громадянина Грузії, який удень 24 травня та 2 червня в салоні маршрутних мікроавтобусів викрав мобільні телефони в жительки міста Броварів Київської області, пенсіонерки, та жителя міста Чернігова. Викрадене вилучено.

 У місті Світловодську Кіровоградської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 30-річного громадянина Республіки Молдови (на території України перебуває нелегально), який 16 квітня цього року в селі Іванівці Світловодського району з приміщення ферми товариства з обмеженою відповідальністю викрав шість поросят. Викрадене повернено власнику.

 У Деснянському районі міста Києва міліцією затримано двох місцевих жителів віком 21 та 20 років, у яких вилучено по 100 грамів амфетаміну.

 У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито секретаря однієї з міських рад, яка, виконуючи обов’язки міського голови, підписала акт прийому виконаних робіт з ремонту житлових будинків у місті (фактично не проводилися), унаслідок чого підряднику – виробничому об’єднанню було перераховано понад 500 тис. грн., виділених з резервного фонду облдержадміністрації на відновлювальні роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха.. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). 

 У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб управління агропромислового розвитку однієї з райдержадміністрацій, які, у порушення порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті на розвиток тваринництва, незаконно надали 111 тис. грн. дотації приватному підприємству (має непогашену заборгованість зі сплати податку з доходів фізичних осіб). Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

 У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного державного виконавця одного з відділів державної виконавчої служби Луганського міського управління юстиції, який вимагав та отримав одну тисячу гривень хабара від місцевого жителя за видачу йому довідки про припинення виконавчого провадження. Прокуратурою міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 У місті Львові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора дочірнього підприємства Львівського обласного кооперативу, яка на підставі підроблених документів отримала у філії акціонерного комерційного банку кредит у сумі 1,4 млн. гривень. Прокуратурою міста Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

 У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника декана одного з факультетів Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, який вимагав одну тисячу доларів США хабара від студента зазначеного навчального закладу за перездачу іспитів попередньої сесії. Підозрюваного затримано під час отримання частини хабара в сумі 300 доларів США. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

МВС України
 

You may also like...