Криминальная хроника Украины на 18.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 429 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 319 (42,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 48 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено гранотомет, три автомати, шість пістолетів та револьверів, три карабіни, шість обрізів мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, п’ять гранат, 800 грамів вибухівки та понад 1,7 тисяч набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 50 осіб, у яких вилучено 47,6 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 337 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 32 підозрювані особи.

 Упродовж минулої доби порушено 139 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 42 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 129 – травмовані.

 У місті Харкові 26 серпня на території недіючого дитячого дошкільного закладу було знайдено мертвою невідому жінку віком до 35 років. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок удушення. Потерпілою виявилася 33-річна безробітна місцева мешканка. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного безробітного, раніше судимого мешканця згаданого міста. Попередньо встановлено, що він увечері 25 серпня на території зазначеного закладу задушив потерпілу під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів.

 У Голосіївському районі міста Києва 11 вересня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 28-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного мешканця Маньківського району Черкаської області. Попередньо встановлено, що він уночі 11 вересня на вулиці згаданого міста вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

 У місті Стаханові Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 49-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, у якого вилучили 400 грамів вибухівки.

 У Чемеровецькому районі Хмельницької області працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили пістолет Макарова та один набій до нього.

 У Балаклавському районі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 390 грамів вибухівки.

 У Голопристанському районі Херсонської області працівники міліції затримали 49-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 3,5 кілограма марихуани.

 В Устинівському районі Кіровоградської області працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 7,4 кілограма марихуани.

 У Шевченківському районі міста Києва працівники міліції затримали двох безробітних місцевих мешканців, віком 29 та 28 років, у яких вилучено відповідно один та два грами кокаїну.

 У Шевченківському районі столиці працівники міліції затримали 47-річного безробітного мешканця Ірпінської міськради Київської області, з автомашини якого вилучили чотири грами кокаїну.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у листопаді 2006 року надав до відділення банківської установи неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна й незаконно отримав кредит у сумі 1,1 мільйона гривень. Слідчим відділом ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України.

 У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з відділів Головного управління захисту прав споживачів, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від приватного підприємця за незастосування штрафних санкцій за виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 та ч.1 ст.366 (одержання хабара та службове підроблення) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного бухгалтера ліквідаційної комісії державного підприємства, котра підробила документи, на підставі яких було незаконно виплачено понад 435 тисяч гривень регресних коштів працівникам зазначеного підприємства. Крім того, правопорушниця не включила до переліку субабонентів згаданого ДП на споживання електроенергії товариство з обмеженою відповідальністю, чим завдала збитки державі на суму майже 1,2 мільйона гривень. Слідчим відділом ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 У Києво-Святошинському районі Київської області поблизу села Гурівщини 17 вересня працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі чотирьох громадян Ісламської Держави Афганістан, яких власною автомашиною перевозив 42-річний безробітний мешканець Ужгородського району Закарпатської області. Крім того, в той же день у згаданому районі працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі шести громадян вказаної держави.

МВС України

You may also like...