Пригоди п’яного водія на АЗС

З початку місяця на автошляхах області  працівники ДАІ виявили понад 900 порушень Правил дорожнього руху, з них більше 300 – за перевищення встановленої швидкості руху, 18 порушень правил обгону та 46 випадків керування транспортними засобами водіями, що перебували у стані алкогольного сп’яніння. Одного з таких «шумахерів» співробітники затримали на станції автозаправки.  Лише вчасне втручання правоохоронців дозволило затримати порушника, поки він не накоїв лиха.

Початок тижня. Перша половина робочого дня. І вже п’яний чоловік… за кермом легковика. Водій вже  гарно прийняв «на душу». Час-від-часу попивав пивко, катався по території автозаправної станції та бешкетував. На зауваження працівників АЗС не реагував і, навіть,  пропонував останнім випити з ним » за здоров я».

Не витримав такої поведінки знахабнілого чоловіка , співробітники АЗС звернулись до чергової частини УДАІ. Наряд  ДПС, який ніс службу  неподалік від місця пригоди, одразу відреагував на повідомлення. Правоохоронці прослідували до АЗС «УКР ТАТ НАФТА», що на проспекті Курський. Інформація підтвердилась. Дійсно водій «ДЕУ-Нубіра» був в нетверезому стані.

Керівник автозаправної станції – Андрій – розповів  міліціонерам,  що зробив хулігану  зауваження та запропонував йому піти додому, поспати. Натомість водій ДЕУ протягнув керівнику АЗС пляшку пива. Останній відмовився. Допивши свій напій, Анатолій, саме так звали хулігана, розбив порожню пляшку і знову почав виписувати «вензеля» на автомобілі, не звертаючи ніякої уваги ані на керівника станції, ані на інших водіїв, які на своїх машинах знаходились тут же. Створювалась аварійна ситуація.  Лише вчасне втручання правоохоронців дозволило затримати порушника, поки він не накоїв лиха.

На водія склали адміністративний протокол. Сам розбишака, ледь тримаючись на ногах, відмовлявся  від того, що  був за кермом автівки. Мовляв, їхала його дівчина, а сам він був поруч. А працівники ДАІ  перешкодили його романтичному побаченню.  Згодом спілкуючись із представниками прес-служби ДАІ, Анатолій – водій ДЕУ – так розчулився, що почав, навіть, цілувати відеокамеру.

Тепер   «шумахеру» загрожує  штраф до 3400 гривень або, позбавлення права керувати авто на строк до двох років. Його подальшу водійську долю визначить суд.

Олена Чижик, СЗГ УДАІ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...