Криминальная хроника Украины на 22.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 487 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 317 ( 37,8 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 19 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано двох осіб. У правопорушників вилучено 69 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 13 осіб. У них вилучено 2,1 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 237 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 осіб.

Протягом минулої доби порушено 46 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них п’ять – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 47 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких три особи загинули та 66 – травмовані.

У місті Костянтинівці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого жителя, який у своєму будинку під час сварки завдав смертельні тілесні ушкодження своєму 12-річному пасинку.

У Новоазовському районі Донецької області 17 грудня в приміщенні покинутого магазину було знайдено мертвим з травмою голови невідомого чоловіка віком до 45 років. Ним виявився 49-річний безробітний місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 49-річну безробітну місцеву жительку, яка каменем вбила потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Бориспільському районі Київської області 20 грудня 46-річний безробітний, раніше судимий киянин із невстановленої зброї здійснив п’ять пострілів по вікну будинку, де мешкають його колишня дружина та її чоловік, віком 40 та 34 роки. Унаслідок пострілів подружжя було госпіталізовано з вогнепальними пораненнями. У лікарні один із потерпілих помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали зловмисника. У нього вилучено зареєстровану мисливську рушницю.

У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора дочірнього підприємства одного з інститутів Української академії аграрних наук. Він упродовж 2007-2008 років надав до облдержадміністрації неправдиві відомості щодо відсутності заборгованості з податків та зборів до бюджетів усіх рівнів й незаконно отримав 1,5 мільйона гривень дотацій на розвиток рослинництва та тваринництва. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

МВС України

You may also like...