Криминальная хроника Украины на 24.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 305 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 745 (40,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 23 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб, в яких вилучено гвинтівку, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 165 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 25 осіб, у яких вилучено 14,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 660 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 67 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 19 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких сім осіб загинули та 85 – травмовані.

У місті Лисичанську Луганської області 16 грудня у своєму будинку було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 50-річну безробітну місцеву мешканку, яка невдовзі померла у лікарні. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уранці 16 грудня в будинку потерпілої вбив ножем господарку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Севастополі 23 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він удень 2 грудня в житловому будинку проник до ліфтового приміщення й викрав гальмівну котушку.

У місті Запоріжжі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого мешканця, з квартири якого вилучили 12,5 тисяч таблеток сильнодіючих лікарських засобів наркотичної та психотропної дії.

У Києво-Святошинському районі Київської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції на вулиці затримали 27-річного безробітного киянина, в якого вилучили 37 тисяч таблеток сильнодіючих лікарських засобів наркотичної та психотропної дії.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу дозвільної служби однієї з райдержадміністрацій, котра вимагала тисячу доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні дозволу на розміщення торгівельних місць для реалізації новорічних ялинок. Хабарницю затримано під час отримання частини хабара в сумі 200 доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...