Криминальная хроника Украины на 03.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 724 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 035 (43,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 37 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб, в яких вилучено пістолет, карабін, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,1 кілограма вибухівки та 278 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 61 особу, у яких вилучено 13,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 959 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 117 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 32 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 48 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких 11 осіб загинули та 61 – травмовано.

У Гребінківському районі Полтавської області 31 січня у своєму будинку було знайдено мертвою 59-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих мешканців, віком від 21 до 30 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 28 січня зламали замок вхідних дверей, проникли до будинку пенсіонерки, завдали їй смертельних тілесних ушкоджень, викрали 10 тисяч гривень та особисті речі. Викрадене вилучено.

У Маньківському районі Черкаської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він уранці 29 січня на вулиці вказаного району завдав ножове поранення живота 18-річному безробітному місцевому мешканцю під час раптово виниклої сварки. Потерпілого госпіталізовано.

У Ровеньківській міськраді Луганської області за місцем проживання 31-річного безробітного місцевого мешканця працівники міліції вилучили 250 грамів вибухівки.

У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 53-річного безробітного киянина, в якого вилучили 15 грамів кокаїну.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця регіонального відділу Південної залізниці, котрий отримав 15,2 тисяч гривень хабара від директора приватного підприємства за укладення договору на зберігання пиломатеріалів в складському приміщенні зазначеного відділу. Міжрайонною транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу житлового господарства та благоустрою однієї з районних державних адміністрацій, котрий вимагав та отримав від голови гаражно-будівельного кооперативу, в якості хабара, документи на право володіння та користування двома земельними ділянками на території згаданого кооперативу (ринкова вартість обох ділянок складає понад 40 тисяч гривень) за надання дозволу на проведення робіт із прокладання та ремонту комунікацій на території кооперативу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі завищили вартість виконаних робіт із реконструкції парку відпочинку та привласнили понад 1,2 мільйона гривень бюджетних коштів. Слідчим відділом одного з райуправлінь внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі у порушення вимог Закону України “Про основи соціального захисту інвалідів України”, надали до Фонду соціального захисту інвалідів недостовірну звітність щодо зайнятості та працевлаштування інвалідів на вказаному підприємстві за 2008 рік. Внаслідок цих дій згаданому підприємству завдано збитки на загальну суму понад 1,2 мільйона гривень. Прокуратурою міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох місцевих мешканців, котрі за підробленими документами перевозили для реалізації у зазначеній області 10 тисяч пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв (загальна вартість 180 тисяч гривень) з підробленими марками акцизного збору. Слідчим відділом одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.204 та ч.1 ст.216 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів й незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок) КК України.

МВС України
 

You may also like...