До суду направлено справу учасників ОЗГ, які скоювали крадіжки з автомобілів та зберігали купу зброї

Слідчим відділом Управліня по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Миколаївській області закінчено розслідування і направлено до суду кримінальну справу порушену за ознаками злочинів передбачених ч.3 ст.28 (стійка організована злочинна група), , ч.1 ст.263(незаконне поводження зі зброєю), ч.2 ст.309(незаконне зберігання наркотичних речовин), ч.5 ст.185 (крадіжка, вчинена організованою групою) КК України відносно трьох учасників організованої злочинної групи з міжнародними зв’язками, які протягом 2008-2009 років скоювали крадіжки з автомобілів та незаконно зберігали цілий арсенал зброї. 

Діяльність цієї ОЗГ працівники УБОЗ припинили ще у вересні минулого року. Організував та очолив злочинну групу раніше неодноразово засуджений місцевий мешканець.

Як встановили оперативники УБОЗ, зловмисники діяли в Миколаєві, Херсоні, Одесі та в деяких містах Російської Федерації. Вони обирали престижні автомобілі, залишені без нагляду, та за допомогою спеціальних приладів відключали в них сигналізації, відмикали і викрадали особисті речі, кошти, документи, ювелірні вироби.

Під час затримання зловмисників правоохоронці вилучили сканери кодів сигналізації автомобілів, спец обладнання для проникнення в автомобіль, викрадені мобільні телефони, барсетки, гаманці, платіжні та дисконтні картки та інші речові докази.

Але цікаве було попереду. При проведенні санкціонованого обшуку в приміщенні гаражу, що знаходиться в місті Миколаєві, оперативники виявили півтора кілограму наркосировини і цілий арсенал зброї та боєприпасів: гранатомет, 6 гранат, 6 запалів до ручних гранат, саморобний вибуховий пристрій, два автомати «Калашникова» зі спорядженими магазинами, мисливський карабін, 5 пістолетів з набоями до них, обріз мисливської рушниці, два штик-ножі, велику кількість набоїв та іншу зброю травматичної дії. Окрім цього в гаражі знаходилися зарядні пристрої, акумуляторні батареї, 30 стартових пакетів оператора мобільного зв’язку, велика кількість ключів різних форм, державні номерні знаки та розібраний на запчастини автомобіль.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...