МВД собирается обжаловать решение суда по одному из фигурантов дела «Элита-центра»

Як відомо, 9 березня Подільський райсуд Києва оголосив вирок одному з фігурантів резонансної справи щодо будівельної афери, пов‘язаної з групою компаній «Еліта-Центр», Андрію Терентьєву. Його засуджено до п‘яти років позбавлення волі. Однак суд побачив в діях Терентьєва лише службову недбалість, засудивши його за такі дії за статтею 367 Кримінального кодексу України. 

– Суд практично позакривав основні склади злочинів, які були визначені досудовим слідством, а їх було пред’явлено як мінімум чотири, і всі вони відносилися до категорії тяжких та особливо тяжких, – прокоментував заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віктор Ільчук. 

Зокрема, на думку Віктора Ільчука, досудовим слідством було зібрано докази щодо причетності Терентьєва до вчинення розкрадання чужого майна в особливо великих розмірах, до того ж скоєного у складі злочинної організації.

– Якщо людина підписувала договори на продаж однієї й тієї ж квартири кільком покупцям, то тут є ознаки умислу, але ніяк не вчинення дій за необережністю. Службова недбалість – це, скоріше, бездіяльність посадовця, який не виконує свої функціональні обов‘язки, хоча суд чомусь саме так кваліфікував дії Терентьєва, – зазначив Віктор Ільчук. – І хоча суд у цій статті Кримінального кодексу призначив максимальне покарання, на нашу думку, воно є неадекватним діям підсудного із заподіяння шкоди громадянам. Тож наразі ми вважаємо за необхідне оскаржити вирок стосовно Терентьєва в Апеляційному суді, що й буде зроблено у відведений законом семиденний термін органами прокуратури.

Також Віктор Ільчук зазначив, що в разі позитивного рішення Апеляційного суду буде порушено питання про об‘єднання справи Терентьєва в єдине провадження з іншою кримінальною справою щодо обвинувачення громадянина Шахова у вчиненні шахрайства стосовно вкладників будівельних компаній «Еліта-Центр», яка нещодавно була направлена до Печерського райсуду Києва та наразі розглядається.

ДЗГ та МД МВС України
 

You may also like...