Криминальная хроника Украины на 26.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 436 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 270 (41,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  два вбивства, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 29 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та 474 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 57 осіб, у яких вилучено 7,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 757 осіб.            

За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 247 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 102 – у сфері службової діяльності, у тому числі 23 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 54 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких  шестеро осіб загинули та 67 – травмовані.

У місті Донецьку 23 березня у своїй квартирі було знайдено мертвим із травмою голови 60-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного жителя згаданого міста, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що він увечері 19 березня в квартирі потерпілого стільцем вбив господаря під час сварки на ґрунті неповернення грошового боргу.

У Тельманівському районі Донецької області 23 березня у своєму будинку було знайдено мертвим 64-річного пенсіонера. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох 17-річних місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 23 березня, з метою крадіжки, проникли до будинку пенсіонера, але були застигнуті господарем та завдали йому смертельних тілесних ушкоджень.

У місті Червонопартизанську Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох жителів міста Свердловська згаданої області та жителя Кельменецького району Чернівецької області, віком від 32 до 48 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох жительок Луганської області, віком 19 та 17 років, обидві без постійного місця роботи.

У місті Миколаєві 23 березня повідомлялося, що до приміщення приватного магазину зайшли двоє невідомих у масках та під загрозою ножа відібрали в продавця зазначеного магазину майже 50 тисяч гривень виручки. У результаті оперативно-розшукових заходів встановлено, що продавець згаданого магазину – 30-річний місцевий житель сам скоїв крадіжку вищевказаних грошей й, з метою приховування злочину та відведення від себе підозри, звернувся до міліції з неправдивим повідомленням про розбійний напад. Зловмисника затримано, викрадене вилучено.

У Теребовлянському районі Тернопільської області на вулиці працівники міліції затримали 54-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, в якого вилучили 500 грамів вибухівки.

У Софіївському районі Дніпропетровської області працівники міліції затримали 21-річного безробітного жителя міста Кривого Рогу зазначеної області, з автомобіля якого вилучили 20 грамів метамфетаміну.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб обласного комунального підприємства, котрі, використали на погашення заборгованості із заробітної плати й придбання лікарських засобів 1,1 мільйона гривень бюджетних коштів, виділених облрадою на поповнення статутного фонду вказаного підприємства та внесли до квартального звіту завідомо недостовірні відомості про використання коштів на капітальні видатки. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.210 та ч.1 ст.366 (порушення законодавства про бюджетну систему України та службове підроблення) КК України.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцевого жителя, котрий дав 11 тисяч гривень хабара головному економісту Славутського відділення філії банківської установи за сприяння в отриманні 419 тисяч гривень кредиту. Славутською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.369 (давання хабара) КК України.

На Запоріжжі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця обласної ради, котрий отримав чотири тисячі гривень від засновника приватного підприємства, нібито для подальшої передачі їх у якості хабара посадовим особам згаданої ради за припинення проведення перевірки використання бюджетних коштів, виділених на реконструкцію мереж зовнішнього освітлення населених пунктів. Прокуратурою міста Запоріжжя порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.190 та ч.1 ст.369 (шахрайство та давання хабара) КК України.

У Берегівському районі Закарпатської області 25 березня працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі п’яти громадян однієї з середньоазіатських республік. Іноземців передано прикордонникам.

В одному з селищ Закарпатської області 25 березня в будинку 25-річного безробітного місцевого жителя працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі трьох громадян однієї з середньоазіатських республік. Іноземців передано прикордонникам.

МВС України

You may also like...