Чернігівські правоохоронці «піймали» рецидивіста зі стажем

Чернігівські правоохоронці «піймали» рецидивіста зі стажем, котрий не покинув свого злочинного ремесла навіть у статусі глави сімейства 

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку спільно з ДАІ був затриманий 37-річний житель Ніжина, уродженець Івано-Франківської області, рецидивіст зі стажем, судимий за п’ятьма (!) статтями Кримінального Кодексу, причому дві з них: ст. 222 ч. 1; та ст. 140 ч. 2 ще за старим кодексом 1961 р. (відповідно «незаконне поводження зі зброєю» та «крадіжка індивідуального майна»). За новим законодавством цей «рекордсмен» був засуджений за тими ж статтями – «незаконне поводження зі зброєю» ст. 263 ч. 1; та «крадіжка» ст. 185 ч. 4; а також додав до свого пасиву ст. 289 ч. 2 «незаконне заволодіння транспортним засобом».

Такий от собі молодик завітав з Прикарпаття до міста Ніжина. Тут він вирішив осісти, обзавестись сім’єю. Зустрів дівчину, одружилися, з’явилась дитина. Але тихе сімейне життя виявилося не для нього. Василь не покинув свого злочинного ремесла навіть у статусі глави сімейства, продовжував свій кримінальний промисел.

Періодично він «відвідував» «місця не так віддалені» і останній раз вийшов на волю два роки тому. «Гастролював» Бахмацьким районом, районами Сумщини, а потім повернувся додому, в Ніжин.

17 листопада 2009 до Ніжинського міськвідділу надійшла заява від 23-річного приватного підприємця Богдана Б., про те, що невідома особа шляхом пошкодження бокової стінки його кіоску здійснила крадіжку семи мобільних телефонів, які знаходились в ремонті та комплектуючих до них, а, також паяльної станції, системного блоку комп’ютера з монітором "samsung" 19дм. З місця події вилучено сліди пальців рук. За даним фактом було порушено кримінальну справу за ст. 185 ч. 3 КК України. Але затримати злодія тоді не вдавалося.

А 4 січня 2010 до чергової частини Ніжинського міськвідділу звернувся 60-річний місцевий житель Анатолій К., який повідомив, що невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем ВАЗ-21043, зеленого кольору, 2004 року випуску, який знаходився на вулиці. Наступного дня було порушено кримінальну справу за ст.289 ч.1 КК України, але й цього разу злодія не затримали. Хоча працівниками карного розшуку Ніжинського міськвідділу спільно з ДАІ було встановлено, що до незаконного заволодіння автомобілем причетний Василь П.

Та найбагатшою на здобич і останньою для Василя стала крадіжка з будинку приватного сектору, де злодюга поцупив: плазмовий телевізор, DVD-програвач, фен промисловий, перукарську машинку, бензопилку, відеокамера, 3 шуби, 2 дублянки, та 2000 гривень, а також паспорт на ім’я господарки помешкання та свідоцтво про народження її доньки. Всього збитків на суму близько 50 тисяч гривень.

І от лише на початку червня в результаті оперативно-пошукових заходів Василя вдалося затримати ніжинським міліціонерам. Він зізнався в скоєному, дав правдиві свідчення та написав явку з повинною. Оперативники дізналися з його зізнання чимало цікавого. Принаймні те, що всю «здобич» продуктового характеру (а він успішно обкрадав і продуктові ларьки) він здавав у кондитерський кіоск, де торгувала його дружина, а та вже потихеньку, між іншим, спродувала разом з чужим товаром і крадений товар, звичайно ж забираючи виручку собі. Такий собі кримінальний підряд сімейного типу.

Під час проведення санкціонованого обшуку в гаражі підозрюваного, виявлено і викрадений взимку автомобіль ВАЗ-21043, а точніше – те, що від нього залишилось, бо він був весь порізаний на частини. Також знайдено і чимало різних запчастин та речей, що значились у розшуку як викрадені. Тому заперечувати щодо своєї причетності до злочинів не було сенсу. Наразі доведено причетність Василя до 14 крадіжок, але розслідування ще триває. Крадій затриманий в порядку ст. 106 КПК України, триває розслідування згідно порушених кримінальних справ за ст.185 ч.3 та ст.289 ч. 1. Тепер чолов’яга знов вирушить «мотати строк» років так на 3-6, згідно санкції ст.. 185 або від трьох до п’яти відповідно до ст. 289 ч. 1. Але остаточну долю підозрюваного вирішить суд.

 

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області

You may also like...