Криминальная хроника Украины на 23.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 563 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 768 (42,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, один розбійний напад, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 38 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено два пістолети, три гвинтівки, чотири обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 530 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, у яких вилучено 6,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 30 199 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 290 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 88 – у сфері службової діяльності, у тому числі 29 – про хабарництво та дві – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких вісім осіб загинуло та 97 – травмовано.

У місті Знам’янці Кіровоградської області 31 березня до міліції звернулася 25-річна місцева жителька, контролер-касир магазину одного з приватних підприємств, котра заявила, що минулої ночі невідомий зламав замки вхідних дверей згаданого магазину, проник до кабіни обмінного пункту товариства з обмеженою відповідальністю й викрав 70,2 тисячі гривень, 6,8 тисячі доларів США та 9,3 тисячі євро. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за скоєння цього злочину затримали 26-річного місцевого безробітного жителя та 14-річного підлітка.

У Березанському районі Миколаївської області 21 червня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він на вулиці одного з селищ вказаного району відібрав у 28-річного безробітного жителя міста Баштанки зазначеної області барсетку, у якій знаходилися 130 гривень (вилучено).

У місті Донецьку на вулиці працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 280 г вибухівки.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця однієї з інспекцій міста Києва, котрий вимагав та отримав 24 тисячі гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за непроведення позапланової перевірки вказаного товариства. Підозрюваного затримано. Транспортною прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб філії одного з дочірних підприємств відкритого акціонерного товариства, котрі завищили обсяг виготовленого асфальту, чим завдали збитки державі на суму 1,8 мільйона гривень. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з сільрад Бахмацького району, котрий вимагав та отримав 6 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння у виділенні йому земельної ділянки (площа 1 гектар) на території вказаної сільради. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.2 ст.368 КК України (службове підроблення й одержання хабара)

МВС України
 

You may also like...