Криминальная хроника Украины на 05.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 117 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 613 (39,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 24 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано шестеро осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 97 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи, у яких вилучено 10,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 140 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано трьох підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1 249 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 335 – у сфері службової діяльності, у тому числі 76 – про хабарництво та п’ять – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 99 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 145 – травмовані.

У місті Донецьку 2 липня у власній квартирі було знайдено мертвими 34-річну безробітну господарку та її 34-річного безробітного, раніше судимого співмешканця. За висновком судово-медичної експертизи смерть жінки настала внаслідок удушення, а чоловіка – ножового поранення грудей. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного раніше судимого жителя міста Макіївки Донецької області. Попередньо встановлено, що він увечері 2 липня в квартирі потерпілої задушив господарку та вбив ножем її співмешканця під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Сєверодонецьку Луганської області 3 липня в приміщені комп’ютерного клубу було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 43-річну місцеву жительку, охоронця згаданого клубу. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 19-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 3 липня в зазначеному приміщенні вбив потерпілу, викрав 800 гривень виручки та два мобільні телефони (частину викраденого вилучено).

У Деснянському районі міста Києва 3 липня в результаті оперативно-розшукових заходів на території торгового центру працівники міліції затримали 29-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він минулої ночі на території вказаного центру викрав з торгового павільйону приватного підприємця 30 виробів з хутра (вилучено).

У місті Харкові 3 липня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 43-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 9 червня на вулиці зазначеного міста викрав у 31-річного безробітного місцевого жителя мобільний телефон.

У Запорізькій області на станції Мелітополь Придніпровської залізниці у вагоні поїзда працівники міліції затримали 18-річного громадянина однієї з сусідніх держав, у якого вилучили грам гашишу.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з райдержадміністрацій, котрі, у порушення вимог Земельного кодексу України, без проведення обов’язкового аукціону, за заниженою вартістю відчужили товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку площею 39,5 га. У результаті противоправних дій правопорушників територіальній громаді завдано збитки на суму понад 9,1 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї з міськрад, котрі під час прийняття в експлуатацію об’єктів житлового фонду, не уклали обов’язкові договори участі забудовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста у розмірі п’яти відсотків від загальної кошторисної вартості будівництва, унаслідок чого до місцевого бюджету не надійшло понад 958 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України
 

You may also like...