Криминальная хроника Украины на 02.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 328 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 474 (39,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 27 пограбувань та сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 42 особи. У правопорушників вилучено чотири автомати, п’ять пістолетів, п’ять обрізів мисливських рушниць, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 16 гранат, 700 грамів вибухівки та 795 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 25 осіб, в яких вилучено 29,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 800 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 57 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 119 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 151 – травмовано.

У місті Києві у своїй квартирі 8 серпня було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 23-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного жителя Погребищенського району Вінницької області. Попередньо встановлено, що він уночі 8 серпня в зазначеному місті в квартирі потерпілого вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Вугледарі Донецької області працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 110 грамів вибухівки.

У місті Дзержинську Донецької області працівники міліції затримали 41-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 290 грамів вибухівки.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора відкритого акціонерного товариства, котрий упродовж 2006-2008 років вносив до податкових декларацій неправдиві відомості, у результаті чого до держбюджету не сплачено обов’язкових платежів на суму 1,3 мільйона гривень. Слідчим відділом податкової міліції Державної податкової інспекції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Львівській залізниці працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї з міськрад Закарпатської області, котрі в 2009 році незаконно передали приватному підприємцю у приватну власність земельну ділянку (площа 0,06 га), чим завдали збитки територіальній громаді на суму понад 100 тисяч гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили експерта бюро судово-медичної експертизи, котра отримала 2,8 тисяч гривень хабара від жителя міста Харкова за складання висновку, який містить неправдиві відомості про характер тілесних ушкоджень, отриманих останнім. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...