3550 доларів за підключення кооперативу до електромережі навимагав керівник підрозділу «Укрзалізниці»

Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду. Порушнику загрожує до десяти років ув’язнення із конфіскацією майна.

Нагадаємо, у серпні минулого року порушник, перебуваючи на посаді начальника одного з підрозділів «Укрзалізниці», вимагав та в подальшому отримав неправомірну вигоду у вирішенні питання щодо підключення автомобільного кооперативу у Київській області до електричних мереж акціонерного товариства «Укрзалізниці».

Цей злочин було викрито слідчими Подільського управління поліції за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури, які затримали фігуранта під час передачі йому грошових коштів у сумі 3 550 доларів США.

Відтак, правоохоронці повідомили порушнику про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди службовою особою. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю до трьох років.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...