5 років ув’язнення отримав мешканець Закарпаття за вимагання неіснуючого боргу та незаконне носіння зброї

За публічного обвинувачення Закарпатської обласної прокуратури жителя Виноградівщини засуджено до 5 років позбавлення волі за вимагання, поєднане з насильством, та носіння кастету без передбаченого законодавством дозволу (ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 263 КК України).

У судовому засідання прокурор довів, що закарпатець вимагав у виноградівця 500 доларів США неіснуючого боргу. При цьому застосовував психологічне насильство та погрожував розправою через відмову платити.

Обвинувачений кілька разів зустрічався із потерпілим на території с. Теково та м. Виноградів і незаконно заволодів належними чоловіку грошовими коштами на загальну суму 13 600 грн. Під час чергової зустрічі фігуранта викрили та затримали правоохоронці. В особистих речах чоловіка виявили кастет, який він зберігав без необхідного для цього дозволу. Експертиза підтвердила, що це – холодна зброя.

Набрання вироком законної сили очікується, до того часу чоловік перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Закарпатській області.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

You may also like...