Чернігівські поліцейські затримали підозрюваного, який представлявся лікарем та ошукував пенсіонерок

Оперативники Чернігівського райуправління поліції спільно з колегами з оперативних служб затримали в Коростені Житомирської області 20-річного чоловіка за підозрою у шахрайських діях щодо літніх жінок. Молодик представлявся лікарем та повідомляв пенсіонеркам про нещастя, які нібито трапилися з їх рідними. На «порятунок» родичів жінки віддавали шахраю всі заощадження.

Вдень 4 грудня до поліції звернулась 83-річна мешканка Чернігова. Потерпіла пенсіонерка пояснила поліцейським, що до неї зателефонував невідомий, який назвався лікарем. За його словами, донька пенсіонерки потрапила у ДТП і тепер терміново потребує коштів на операцію. Схвильована жінка погодилася допомогти.

чернігівські поліцейські затримали підозрюваного, який представлявся лікарем та ошукував пенсіонерок в різних областях україни

Хитрий шахрай запропонував літній жінці написати розписку, а потім прочитати її в голос по телефону. Потерпіла зачитала і свої повні дані, і свою адресу. Саме на це і очікував зловмисник. Вже невдовзі додому до пенсіонерки прибув незнайомець за грошима. Вона віддала всі заощадження: 50 тисяч гривень.

Лише згодом жінка зателефонувала до доньки та дізналася, що з нею все гаразд. Потерпіла в розпачі звернулася по допомогу до поліції.

В результаті оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до злочину причетний 20-річний безробітний одесит. Після скоєного в Чернігові зловмисник поїхав спочатку до столиці, а наступного ранку вирушив до м. Коростень. Там він у подібний спосіб ошукав іншу пенсіонерку, отримавши від неї 75 тисяч гривень.

Оперативники чернігівської поліції розшукали зловмисника в Коростені та затримали його. При собі він мав речові докази: мобільний телефон та частину грошей, здобутих злочинним шляхом.

Зловмисник зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення, його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліцейські оголосили молодикові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство).

Наразі поліція досліджує можливу причетність фігуранта до інших подібних кримінальних правопорушень на території України. Досудове розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

You may also like...