Четверо мешканців Київщини продавали через Instagram неіснуючі макбуки та айфони

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру організатору та трьом його спільникам у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно, в умовах воєнного стану організованою групою (ч. 5 ст. 190 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, четверо мешканців м. Яготин Київської області – 18, 19, 20 та 24 років створили сторінку в мережі Instagram та розміщували там оголошення з продажу техніки «Apple». Клієнтів приваблювали цінами на телефони та ноутбуки, значно нижчими, ніж в інших продавців. Покупці мали здійснити повну чи часткову передоплату на картку зловмисників.

Отримавши гроші, підозрювані спершу спілкувалися з клієнтами, пояснюючи чому не можуть доставити товар. Щойно клієнт просив повернути гроші, його блокували.

Наразі встановлено 11 покупців з усієї України, які перевели за неіснуючу техніку майже 200 тис. гривень. Інші постраждалі, яких може бути набагато більше, ще встановлюються.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили мобільні телефони, з яких вони вели переписку, сім-картки, банківські карти, «чорнові» записи. Жодної техніки «Apple», яку підозрювані ніби то продавали, у них не знайшли.

Київська міська прокуратура

 

You may also like...