Харків‘янин-шахрай виманював гроші з людей під виглядом евакуаційних перевезень

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру раніше судимому 34-річному чоловіку за фактом шахрайства із використанням електронно-обчислювальної техніки, вчиненого повторно (ч. 3 ст. 190 КК України).

Слідством встановлено, що харків‘янин, побачивши пароль від особистої сторінки своєї знаймої у соціальній мережі «Facebook», запам’ятав його та вирішив використати її профіль у власних цілях.

Зайшовши на сторінку, він розмістив від її імені оголошення щодо перевезення осіб з деокупованих територій та територій, де ведуться активні бойові дії.
Пропонував ділок довезти людей до країн Євросоюзу або до більш безпечних регіонів нашої держави. Насправді чоловік цього робити не збирався, а планував нажитись на чужому горі.

Потерпілими від дій підозрюваного стали 8 людей з Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської та інших областей України. Суми зловмисник писав різні: від 3000 до 14000 гривень. Встиг ділок заробити близько 40000 гривень.

Люди, в надії врятувати своє життя, направляли йому гроші на картку, після чого харків‘янин блокував їх.

Правоохоронці викрили чоловіка. Стороною обвинувачення готується клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Перевіряється причетність чоловіка до інших епізодів «схеми», встановлюються всі потерпілі.

Досудове розслідування проводить СВ Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...