Киянина затримали за викрадення авто у Деснянському районі

Зловмисник зробив дублікат ключів та викрав чужий легковик, який згодом розібрав та деталі та вже встиг продати деякі запчастини. Слідчі вилучили речові докази та повідомили йому про підозру. Відтепер фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

До поліції Києва звернулася мешканка Броварів із заявою про викрадення її автівки «Кіа», яку вона припаркувала на Броварському проспекті. Для встановлення обставин правопорушення на місці працювала слідчо-оперативна група районного управління поліції.

Возможно, это изображение (2 человека и люди стоят)

Як розповів начальник Деснянського управління поліції Зураб Мелікідзе, у ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники главку поліції Києва спільно зі співробітниками територіального підрозділу та за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення № 1 затримали крадія:

«Скориставшись важким становищем громадян в умовах воєнного стану, 32-річний киянин, вирішив заволодіти автомобілем, який власниця змушена була залишити біля дороги через обстріли у перші дні воєнних дій на Київщині. Встановлено, що зловмисник зробив дублікат ключів та перегнав автомобіль у гараж, де розібрав на деталі та почав продавати через Інтернет по запчастинам. У гаражному приміщенні слідчі провели обшук та вилучили речові докази – автодеталі викраденого транспортного засобу, які направили на проведення відповідної експертизи».

Нет описания фото.

Слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом. За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні даного злочину. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Окрім того, у гаражному приміщенні правоохоронці виявили на вилучили автозапчастини й від інших автомобілів, походження яких з’ясує слідство. На даний час поліцейські перевіряють причетність затриманого до аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...