Ліквідовано чергову злочинну схему отримання хабарів за «допомогу» в оформленні інвалідності

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру жительці м. Черкаси за фактом одержання неправомірної вигоди за вчинення незаконного впливу на прийняття рішення особою, уповноваженою на виготовлення та видачу медичних документів для встановлення групи інвалідності (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 51-річна жінка висловила пропозицію жителю м. Черкаси надати їй грошові кошти в розмірі 7 000 доларів США за вирішення питання через знайомих лікарів у медичних закладах міста щодо скла дання необхідних медичних документів з подальшим проходженням комісії МСЕК та встановлення другої групи інвалідності, що забезпечить зняття із військового обліку та можливість виїзду за кордон.

Правоохоронці затримали підозрювану «на гарячому» під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 3 500 доларів США.

Слідчим суддею розглянуто клопотання прокурора про обрання запобіжн ого заходу у виді тримання під вартою, однак до підозрюваної застосовано більш м’який запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Не погоджуючись із даним рішенням, прокурор подав апеляційну скаргу, яка перебуває на розгляді.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ Черкаського ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

You may also like...