На Берегівщині депутат міськради отримав $14 тисяч за переправлення двох ухилянтів за кордон

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури на організації незаконного переправлення чоловіків через кордон викрито та затримано депутата Берегівської міської ради. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України.

Слідством встановлено, що підозрюваний налагодив схему  незаконного перетину держрубежу громадянами призовного віку. Після знаходження «клієнтів» депутат координував їхні подальші дії для успішної реалізації плану.

Зокрема, надавав вказівки щодо поселення чоловіків у готель на території Берегова та повідомляв про час і спосіб майбутнього переправлення. На заздалегідь узгодженому місці громадян чекав трансфер і відвозив до прикордонних територій. Вартість таких «послуг» складала 7000 доларів США з особи.

Депутата затримали при одержанні 14 тисяч доларів США. Це – оплата за переправлення двох  громадян, яке фігурант організував напередодні.

Суд вже обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внести 908 тис. грн застави.

Правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до вказаної схеми. Досудове розслідування здійснює СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

You may also like...