На Кіровоградщині колишнього посадовця судитимуть за зловживання зі збитками на ₴1,2 млн.

Слідче управління поліції області, за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань та процесуального керівництва обласної прокуратури, завершили досудове розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, яке спричинило тяжкі наслідки.

Встановлено, що заступник керівника профільного підрозділу органу влади здійснював контроль за проведенням будівельно-монтажних робіт на одному з об’єктів. Діючи в інтересах підрядника, підписав акти виконаних робіт, куди були внесені роботи, не передбачені проєктно-кошторисною документацією. Внаслідок чого підрядник протиправно отримав із бюджету 1,2 млн гривень.

Обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України скеровано до суду.

Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За матеріалами слідчого управління
поліції Кіровоградської області

You may also like...