На Кіровоградщині підрядника підозрюють у привласненні понад ₴2,5 млн. бюджетних коштів

Під час реконструкції стадіону посадовець вніс неправдиві відомості щодо виконання будівельних робіт та завищив їх вартість. Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Встановлено, що підприємство здійснювало реконструкцію стадіону одного з закладів позашкільної освіти спортивного профілю, відповідно до укладеного договору.

Надалі директор товариства вніс до офіційних документів неправдиві відомості про виконання будівельних робіт у повному обсязі та завищив їх вартість. Унаслідок протиправних дій державі було завдано збитків на суму у понад 2,5 мільйонів гривень.

Підряднику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

За матеріалами слідчого управління поліції Кіровоградської області

You may also like...