На Прикарпатті судитимуть учасників ОЗГ, які «дарували» кошти на фейкових сайтах та шахраювали в соцмережах

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи. Їм інкриміновано шахрайство, легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом та несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж (ч. 5 ст. 190, ч. 3 ст. 209, ч. 5 ст. 361 КК України).

За даними слідства, троє уродженців Запорізької області та мешканець Івано-Франківщини організували схему обкрадання громадян за допомогою так званих фішингових сайтів  та через «зламані» акаунти у соцмережах.

Вони розсилали повідомлення у соцмережах із фішинговими посиланнями з проханням проголосувати та «виграти» кошти. Після переходу на ці сторінки потерпілі вводили свої справжні дані для доступу до своїх  акаунтів. А далі, володіючи паролями, зловмисники розсилали друзям користувачів соцмереж повідомлення з проханням позичити кошти.Таким чином вони ошукали понад півсотні потерпілих.

За клопотанням прокурорів суд наклав арешт на майно учасників організованої групи на майже 150 тис. грн.

Викриття учасників організованої групи проводили прокурори спільно із кіберполіцейськими Івано-Франківської області. Досудове розслідування – Івано-Франківське РУП ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Івано-Франківська обласна прокуратура

You may also like...