На Сумщині працівниця банку викрадала кошти клієнтів

Досудове розслідування завершено слідчими Головного управління Національної поліції в Сумській області за матеріалами Управління протидії кіберзлочинам в Сумській області ДКП НПУ під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачена, працюючи у відділенні одного з банків на Сумщині, протягом 2021-2023 років вносила несанкціоновані зміни до банківських даних, відтак отримувала доступ до грошових коштів клієнтів установи. Після чого жінка переказувала безготівкові кошти з рахунків клієнтів на картки, до яких мала доступ та могла безперешкодно знімати.

За цей час обвинувачена викрала в потерпілих майже 410 тис. грн. З отриманими злочинним шляхом коштами жінка вчинила ряд фінансових операцій, легалізувавши їх.

Дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 1, ч. 4 ст. 185 (крадіжка), ч. 1, 2 ст. 200 (підробка та використання підроблених платіжних карток та підроблених документів на переказ), ч. 1, 3 ст. 362 (несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах) та ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів) КК України.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури скерували обвинувальний акт стосовно експрацівниці банківської установи до суду.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...