На Закарпатті затримали членів ОЗГ наркоторговців з партією метамфетаміну на суму понад півмільйона гривень

Поліція припинила діяльність стійкого організованого наркоугруповання, члени якого налагодили систематичний збут метамфетаміну на території Закарпатської області.

У ході проведення оперативних заходів слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області та співробітники Управління стратегічних розслідувань встановили, що організатором бізнесу з торгівлі наркотиками є 32-річний ужгородець.

До схеми фігурант залучив ще трьох закарпатців, віком 27, 30 та 36 років.

Організатор чітко розподілив ролі та завдання між усіма членами угруповання та особисто контролював поставки, фасування та збут «товару».

Саме за його вказівками спільники напрацьовували клієнтську базу та постачали наркотики у різні населені пункти регіону.

У ході контрою за вчиненням злочину поліцейські задокументували кілька фактів збуту членами угруповання психотропних речовин, а днями затримали й самого організатора під час перевезення ним чергової партії наркотовару.

У автомобілі «Mazda», що належить зловмиснику, поліцейські виявили та вилучили близько 250 грамів метамфетаміну. За цінами чорного ринку така поставка коштувала понад пів мільйона гривень.

Обшуки було проведено і у приватних помешканнях та автомобілях наркоторговців. Окрім наркотичних речовин було вилучено металевий кастет, набої різного калібру, банківські картки, а також гроші у іноземній та національній валюті. Вилучено також й автомобілі марки «Mazda», «Toyota» та «Opel», що належать підозрюваним.

Наразі організатор та двоє виконавців затримані та поміщені в слідчий ізолятор. Оперативники встановлюють місцеперебування їх четвертого спільника.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури поліцейські проводять подальші слідчі заходи. Правова кваліфікація у справі – ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

За наркоторгівлю підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліція Закарпатської області

You may also like...